Balerinul Ovidiu Danci a MURIT. Fostul concurent de la „Dansez pentru tine” suferea de leucemie

Balerinul Ovidiu Danci, celebru după ce a participat la emisiunea "Dansez pentru tine" a pierdut lupta cu viaţa noaptea trecută. Artistul în vârstă de 39 de ani a fost diagnosticat recent cu două afecţiuni grave, printre care şi o formă agresivă de leucemie.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 06:48

Ovidiu Danci a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la Terapie-Anestezie Intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă în ultimele zile.

Citeşte şi: Ce scrie în certificatul de deces al lui Costin Mărculescu. Ce apare la cauza decesului

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, transmite școala de dans pe care a fondat-o la Bistrița.

Balerinul a studiat dansul încă de la vârsta de 10 ani la Școala de Coregrafie Octavian Stroia. Ulterior a fost admis la Liceul de Arte „Octav Băncilă”, fiind angajat imediat după absolvire la Teatrul Oleg Danosvki din Constanța. Cu balerinii din Constanța a și mers în turneu în întreaga Europă.

 

Ovidiu Danci a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen, fiind singurul român care a terminat academia ca bursier. A participat la Dansez pentru Tine și a jucat în mai multe seriale românești. A interpretat, printre altele, și primul travestit dintr-un serial românesc.