Bananele, fructele cu o mulțime de beneficii, care pot deveni letale pentru o anumită categorie de oameni

Bananele sunt cunoscute drept alimente cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, însă ele pot provoca moartea unor categorii de persoane ce suferă de anumite afecțiuni.

15 sept. 2021, 20:47
Bananele, fructele cu o mulțime de beneficii, care pot deveni letale pentru o anumită categorie de oameni

Bananele sunt alimente sănătoase

și hrănitoare care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Bananele sunt recunoscute pentru faptul că conțin o substanță care se numește triptofan și de aceea fructul poate îmbunătăți starea emoțională.

Aceste fructe care sunt originare de pe continentul african pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea afecțiunilor cardiace.

De asemenea, dacă se întâmplă să ne înțepe o insectă un remediu excelent pentru atenuarea mâncărimii este să frecăm locul afectat cu interiorul unei coji de banană.

Oamenii de știință consideră că bananele ar fi primul fruct din lume, însă oricare ar fi adevărul, acest fruct este extrem de răspândit, fiind cultivat în peste 100 de țări. Bananele ocupă locul 4 în topul culturilor alimentare din lume, ca valoare monetară.

Potrivit specialiștilor bananele contribuie la scăderea riscului de cancer și astm, normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii.

O banană medie cântărește aproximativ 120 de grame și conține 110 calorii, 30 de grame de carbohidrați și un gram de proteine. Banele sunt sărace în grăsimi și nu conțin colesterol și sodiu.

Bananele abundă în nutrienți cum ar fi vitamina B6 (0,5 mg), mangan (0,3 mg) vitamina C (9 mg), potasiu (450 mg), fibre alimentare (3 g), proteine (un gram).

Acest fruct mai conține magneziu (34 mg), acid folic (25,0 mcg), riboflavină (0.1 mg), niacina (0.8 mg), vitamina A (81 UI Fier), 0.3 mg.

Bananele conțin o substanță ce poate fi letală persoanelor ce suferă de afecțiuni renale

Mare atenție trebuie acordată conținutului crescut de postasiu 4.700 miligrame/zi.

Conținutul ridicat de postasiu din banane face ca aceste fructe să reprezinte un potențial pericol toxic pentru anumite persoane.

Potrivit medicilor, persoanele care iau medicamente beta-blocante trebuie să consume cu moderație alimentele bogate în potasiu.

Aceste medicamente sunt prescrise celor care suferă de boli cardiace, iar consumul excesiv de alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, pot provoca creșterea nivelurilor de potasiu din sânge.

Bananele pot fi dăunătore și pentru cei ai care au probleme cu funcționarea rinichilor, tot din cauza conținutului crescut de potasiu din aceste fructe. Bananele pot deveni letale pentru persoanele ai căror rinichii bolnavi nu pot elimina excesul de potasiu din sânge, relatează Evz.