Fructele de sezon cele mai iubite de români sunt și cele mai toxice. Substanța periculoasă pe care o conțin

Fructele de sezon cele mai iubite de români sunt, din păcate, și cele mai toxice, iar motivul constă în faptul că sunt stropite cu pesticide.

10 iun. 2021, 20:48
Fructele de sezon cele mai iubite de români sunt și cele mai toxice. Substanța periculoasă pe care o conțin

Fructele de sezon cele mai periculoase pentru organism sunt de fapt căpșunele. Motivul pentru care românii ar trebui să evite aceste delicii sunt pesticidele cu care sunt stropite căpșunele. Deși toate fructele care ajung pe piața românească sunt tratate cu pesticide, căpșunele conțin cea mai mare cantitate din aceste substanțe toxice.

Informațiile au fost date publicității de către o organizație americană care se ocupă cu analiza alimentelor. Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat cele 12 fructe care sunt pe „lista neagră” a organizației americane. Chiar dacă datele au fost prelevate din SUA, nutriționista româncă ne sfătuiește să ținem cont de aceste informații.

”Este adevărat că datele sunt valabile pentru continentul american, însă e bine de ținut cont de ele, având în vedere că majoritatea alimentelor vin din import. Cum stau lucrurile în România? Institutul de Cercetări Alimentare a testat 5166 produse și a găsit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveți in foto top 10 “murdare”, a menționat Bilic.

Fructele de sezon nu sunt singurele „otrăvitoare”. Legumele la care trebuie să avem grijă

În capul listei de fructe periculoase se află apetisantele căpșuni și sunt urmate de alte fructe care sunt indispensabile românilor cum ar fi, merele, strugurii, cireșele, piersicile sau perele. Alături de fructe, există și câteva legume care sunt toxice deoarece sunt pline de pesticide. Legumele periculoase sunt spanacul, Kale, ardeiul gras, țelina apio și roșiile.

Nutriționista Mihaela Bilic menționează că ne putem bucura totuși de fructe și legume, secretul este să le consumăm bio, din surse sigure și să evităm să aprovizionarea din supermarketuri, titrează voxbiz.

”Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv”, a mai adăugat nutriționistul.