Bani de la Guvern pentru agricultorii afectaţi de secetă

Publicat: Vineri, 14 August 2020 19:23 // Actualizat: Vineri, 14 August 2020 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a solicitat, în şedinţa de Guvern de vineri, alocarea unei sume de 380 de milioane de lei pentru a putea fi făcute plăţile pentru despăgubirile pentru secetă şi pentru a compensa pierderile cauzate de Covid-19 şi în sectorul zootehnic. Premierul Ludovic Orban a fost de acord şi a cerut lui Adrian Oros să identifice în bugetul ministerului Agriculturii unde sunt posibile excedente.

Premierul Orban l-a întrebat pe ministrul Agriculturii care este situaţia despăgubirilor pentru cei afectaţi de secetă. "Am avut mai multe dezbaterii cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale, cu reprezentanţii fermierilor şi am stabilit că vom acorda în primul rând despăguburile pentru cei afectaţi de secetă şi celelalte măsuri de sprijin. Cum stăm?", a spus Orban.

Adrian Oros a mai cerut suma de 380 de milioane de lei pentru acordarea acestor despăgubiri. "Dacă ne raportăm la situaţia actuală, creşterea bugetului agriculturii cu 3,1 miliarde lei din care 2,1 miliarde lei sunt plăţi APIA în avans care vor fi rambursate în cinci ani anul viitor. Am mai avea nevoie pentru a face despăgubirile pentru secetă şi pentru a compensa pierderile datorate evoluţiei Covid şi în sectorul zootehnic de aproximativ 380 de milioane de lei", a afirmat Oros.

Orban l-a întrebat pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, dacă poate fi scăzută suma de 300 de milioane de lei alocată Fondului de Rezervă şi să meargă la Ministerul Agriculturii, iar acesta a răspuns afirmativ.

"Cu aceşti bani vă descurcaţi? 300 de milioane şi mai vedem. Vă mai uitaţi şi prin bugetul pe care îl aveţi şi identificaţi unde sunt posibile excedent astfel încât să asigurăm resursele financiare pentru toate plăţile pe care ne-am angajat că le facem", a mai transmis Orban.

Ministrul Agriculturii, despre recolta de grâu din 2020: Producţia medie este de 2,9 tone pe hectar, în scădere cu 40% 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrain Oros bani agricultori Ludovic Orban secetă subventii agricultura
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H