Bani de la Guvern pentru elevii și studenții din medii defavorizate. Care sunt condițiile pentru a beneficiar de ajutor

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023, anunţă Guvernul.

04 mai 2023, 16:26
Bani de la Guvern pentru elevii și studenții din medii defavorizate. Care sunt condițiile pentru a beneficiar de ajutor

Executivul a aprobat acordarea şi în acest an a ajutorului financiar destinat elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare, în baza programului EURO 200, suma totală alocată fiind de 1,7 milioane de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„În baza programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare au fost dispuse măsuri de continuare şi pentru acest an. Este hotărârea care a fost aprobată astăzi de Executiv, în acest sens, de acest sprijin urmând a beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 de ani şi provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 lei la 500 lei, ca urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum, aşa cum se regăseşte în comunicarea Institutului Naţional de Statistică, iar anul acesta bugetul alocat este de 1,7 milioane lei”, a declarat Dan Cărbunaru, joi, la Palatul Victoria.

Citește și: Când va fi adoptată ordonanța austerității. Ce tăieri pregătește Guvernul Ciucă

Purtătorul de cuvânt al Guvernul afirmă că au fost aprobate şi cifrele de şcolarizare propuse pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2023-2024.

Astfel, pentru educaţia timpurie, creşe şi grădiniţe este alocat un număr de 665.000 locuri. Pentru învăţământul primar sunt prevăzute 933.000 locuri, iar pentru învăţământul gimnazial cu frecvenţă la zi sunt prevăzute 813.000 locuri. Pentru învăţământul liceal – clasa a IX-a sunt prevăzute 134.000 de locuri pentru învăţământul de zi, la care se adaugă 9.500 de locuri pentru învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă. Totodată, 16.000 de locuri sunt alocate pentru clasa a XI-a, învăţământ seral.

Citește și: SONDAJ: Nici românii, nici moldovenii NU își doresc REunirea. Românii nu vor Moldova nici în NATO, nici să intre în război pentru ea / Câți o vor pe Maia Sandu președinte în locul lui Klaus Iohannis