Bani de la stat pentru aceşti români. Ce categorie de persoane primeşte vouchere în valoare de 5.000 de euro

Se dau bani de la stat pentru o categorie de români. Este vorba despre vouchere cu valoare mare, 5.000 de euro, bani care să-i ajute în găsirea unui loc de muncă. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi.

14 mai 2023, 09:51
Bani de la stat pentru aceşti români. Ce categorie de persoane primeşte vouchere în valoare de 5.000 de euro

O anume categorie de români va primi ajutor de la stat. Este vorba despre vouchere în valoare de 5000 de euro, bani care să ajute această categorie în găsirea unui loc de muncă. Banii vor fi acordaţi persoanelor cu dizabilități, aflate în șomaj sau în inactivitate.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Se poate constata că această majorare a avut loc”

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018 şi anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilităţi, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Citeşte şi Veste excelentă pentru milioane de femei din România. Când vor primi bonusul de 2.000 de lei

De asemenea, Marius Budăi vrea să aducă modificări la manualul beneficiarului. Acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană. Scopul este de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.