Barack Obama: Gestionarea crizei coronavirusului de către Trump este „un dezastru haotic absolut”

Fostul preşedinte american Barack Obama a declarat că modul în care succesorul său Donald Trump a gestionat noua pandemie de coronavirus este un ''dezastru haotic absolut'', au informat sâmbătă media americane, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
10 mai 2020, 04:56
Barack Obama: Gestionarea crizei coronavirusului de către Trump este „un dezastru haotic absolut”

Această critică vehementă a fost făcută de fostul preşedinte democrat vineri seara în cadrul unei convorbiri telefonice de o jumătate de oră cu foşti colaboratori ai guvernului său şi din care Yahoo News a obţinut o înregistrare.

Barack Obama invocă în special răspunsul la criza sanitară pentru a justifica necesitatea de a alege lideri buni şi de a-i chema pe foştii consilieri să investească în campania lui Joe Biden, fostul său vicepreşedinte şi candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Alegerile viitoare, la toate nivelurile, sunt importante deoarece nu vom înfrunta doar un individ sau un partid politic”, a spus Obama, potrivit surselor citate. El consideră că adevăratul adversar sunt ”tendinţe pe termen lung” precum ”a fi tribal, divizaţi, a-i vedea pe ceilalţi ca duşmani”, tendinţe care riscă să caracterizeze ”viaţa americană”.

Încă foarte popular în rândul democraţilor, Barack Obama a lăsat deja să se înţeleagă că miliardarul republican ”a respins avertismentele” cu privire la riscurile unei pandemii.

Donald Trump este acuzat de criticii săi că mai întâi a minimalizat ameninţarea, apoi a dat instrucţiuni contradictorii şi confuze, între apelurile la prudenţă şi graba în ceea ce priveşte redresarea economiei.

Citeşte şi: Proteste în Slovenia, în contextul crizei COVID-19. Mii de oameni acuză guvernul că profită de pandemie ca să restrângă libertăţile