Moment ISTORIC: Obama şi Raul Castro şi-au strâns mâinile la ceremoniile dedicate lui Mandela FOTO

Preşedintele american Barack Obama i-a strâns marţi mâna omologului său cubanez Raul Castro în timpul ceremoniilor dedicate memoriei fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, la Johannesburg, un gest fără precedent între liderii celor două naţiuni între care au existat relaţii proaste timp de peste jumătate de secol, remarcă Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 12:49

Castro a zâmbit în timp ce Obama i-a strâns mâna în drum către podiumul de pe care urma să-şi rostească discursul în amintirea liderului luptei împotriva apartheidului. În discursul său, Obama a salutat personalitatea lui Mandela, numindu-l un ‘gigant al istoriei’. ‘Este greu să aduci un omagiu oricui (…) dar este şi mai greu pentru un gigant al istoriei care a condus o naţiune către justiţie’, a spus Obama, potrivit AFP.

El a adăugat că prea mulţi lideri ai lumii şi-au declarat solidaritatea cu lupta pentru libertate a lui Mandela, însă ‘nu tolerează disidenţa în rândul propriilor popoare’. Totodată, Obama a mulţumit poporului sud-african pentru că a acceptat să-l împartă pe Mandela cu restul lumii.

VEZI SI: Victor Ponta, în celula în care Nelson Mandela a fost închis timp de 18 ani FOTO

Citeşte şi Funeralii naţionale pentru Nelson Mandela. Fostul preşedinte va fi înhumat în 15 decembrie, la Qunu