Funeralii naţionale pentru Nelson Mandela. Fostul preşedinte va fi înhumat în 15 decembrie, la Qunu

Nelson Mandela a murit joi, la vârsta de 95 de ani. O ceremonie naţională în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela va avea loc la 10 decembrie pe stadionul din Soweto, urmând ca înhumarea să aibă loc la 15 decembrie, în satul său Qunu (sud), a anunţat vineri preşedintele Jacob Zuma, citat de AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
06 dec. 2013, 15:02
Funeralii naţionale pentru Nelson Mandela. Fostul preşedinte va fi înhumat în 15 decembrie, la Qunu

„Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape”, a declarat Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg.

 VEZI ŞI Nelson Mandela a MURIT. Povestea primului preşedinte de culoare sud-african

„Vom lucra cu toţii împreună pentru a organiza cele mai demne funeralii pentru acest fiu excepţional al ţării noastre şi tată al tinerei noastre naţiuni”, a adăugat preşedintele sud-african, adresând mulţumiri pentru toate mesajele de condoleanţe care vin din toată Africa de Sud şi din restul lumii.

Toată săptămâna viitoare a fost declarată „săptămână naţională de doliu” şi va începe duminică, 8 decembrie, printr-o „zi naţională de rugăciune şi reflecţie”.

VEZI SI O coincidenţă tristă: Ce făcea fiica lui Nelson Mandela când a aflat de moartea tatălui său

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Mandela va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, în perioada 11-13 decembrie.

Africa de Sud se aşteaptă să primească şefi de stat din lumea întreagă pentru funeraliile lui Nelson Mandela.


loading...
Partenerii noștri