Barack Obama, Vladimir Putin și Kim Jong-Un se vor întâlni la Moscova

Rusia l-a invitat pe preşedintele american Barack Obama, alături de alţi şefi de stat, să asiste pe 9 mai, la Moscova, la aniversarea a 70 de ani de la victoria Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

22 dec. 2014, 20:55

Lista invitaţilor a fost elaborată pe baza celei de la precedenta aniversare a Victoriei. Pe listă se află, bineînţeles, şi preşedintele american, care s-ar putea să se întâlnească însă cu duşmanul lui, nimeni altul decât liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

„Am invitat toate ţările din coaliţia anti-hitleristă, aliaţii noştri, dar şi cei mai importanţi şi influenţi parteneri, printre aceştia fiind ţările din BRICS’ (grupul constituit din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), a declarat Iuri Uşakov, un consilier al Kremlinului. Uşakov a confirmat că pe lista invitaţilor se regăseşte şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Citeşte şi Piaţa Roşie, în sărbătoare: Ruşii aniversează cu pompă Ziua Victoriei GALERIE FOTO

Rusia sărbătoreşte în fiecare an la 9 mai victoria împotriva Germaniei naziste, de fiecare dată organizând în Piaţa Roşie din Moscova o paradă în care îşi etalează forţa militară. Evident că, după această informaţie, mulţi ar începe să se gândească cum s-ar desfăşura o întâlnire bilaterală Obama – Kim Jong-Un… sau una trilaterală Obama – Kim Jong-Un – Vladimir Putin.