BARAJ CM 2014. Liga I ia pauză în interesul naţionalei. Etapa a XV-a, AMÂNATĂ pentru dubla cu Grecia

BARAJ CM 2014. Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, marţi, ca etapa a XV-a din Liga I,  programată în intervalul 8-11 noiembrie, să fie amânată pentru ca selecţionerul Victor Piţurcă să poată pregăti şi cu jucătorii din campionatul intern meciurile cu Grecia, din barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 11:24
BARAJ CM 2014. Liga I ia pauză în interesul naţionalei. Etapa a XV-a, AMÂNATĂ pentru dubla cu Grecia

La solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă, în Comitetul de Urgenţă al FRF s-a decis amânarea etapei a XV-a din Liga I, programată înaintea dublei cu Grecia, din barajul pentru CM 2014, a anunţat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Totuşi, şeful Ligii nu este întru totul de acord cu această decizie, deoarece o altă etapă, a VIII-a, a fost deja amânată tot în interesul naţionalei, înaintea meciurilor cu Andorra şi Estonia, decisive pentru calificarea naţionalei la baraj.

Avem o mare problemă, pentru că domnul Piţurcă a cerut deja amânarea etapei de dinaintea meciului cu Grecia. Iar asta ne pune în mare încurcătură. Am vorbit chiar acum cu Mircea Sandu şi este aproape imposibil. Dar dacă ne calificăm la Mondiale imposibilul devine posibil, pentru că atunci toate echipele din România admit şi sunt de acord cu amânarea„, a spus Dragomir.

Întrebat dacă e de acord cu amânarea etapei, Dumitru Dragomir a răspuns: „Nu am loc de întors, e interes naţional. Comitetul de Urgenţă a hotărât amânare, Mircea Sandu mi-a zis că îmi trimite hârtie cu aprobarea Comitetului de Urgenţă. Aşa că se amână şi această etapă. Noi puteam să ne opunem şi nu avea nimeni ce să ne facă. Federaţia nu putea să ne oblige, mai ales că restanţele sunt năucitoare. Dar înţelegem interesul echipei naţionale, noi încercăm să înţelegem pe toată lumea„.

El a explicat că în situaţia în care prima reprezentativă va câştiga barajul cu Grecia, partidele din Liga I se vor disputa în lunile decembrie şi ianuarie, pentru comprimarea sezonului intern, iar dacă „tricolorii” ratează calificarea, atunci meciurile vor fi programate în vara anului 2014. „Dacă nu ne calificăm, atunci vom avea o vară cu fotbal. Ne ducem în vară cu meciurile, nu mai începem cu decembrie sau altceva, că altfel e nenorocire. Ar trebui să jucăm şi în ianuarie, pentru că trebuie să terminăm campionatul pe 3 mai. E aproape imposibil. Dacă nu jucăm toată iarna e aproape imposibil să terminăm campionatul. Când eu am prevăzut acest lucru şi am cerut ca toate echipele să aibă terenuri încălzite, parcă am ştiut ce o să se întâmple. Acum, cine nu are teren încălzit va juca pe gheaţă. Dar noi nu o să dăm voie şi atunci, altă drăcie, o să se amâne alte meciuri sau o să joace pe un teren două trei echipe. Cred că vreo două sau trei nu au încălzire”, a afirmat Dumitru Dragomir.

Întrebat dacă se aşteaptă ca oficialii FC Steaua, club aflat în plin sezon de Liga Campionilor, să fie nemulţumiţi de amânare, şeful LPF a precizat: „Mă aştept să fie scandal cu cei de la Steaua, dar nu avem ce să facem. Când a fost interesul Stelei în decursul timpului, nu i-am refuzat niciodată. Acum e interesul naţionalei. Asta este, unii înţeleg, alţii nu. Trebuie să îi mulţumim pe toţi”.

Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.