Bărbat care protesta în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi, ridicat de poliţişti în Arad. „Salvaţi-vă copiii! Nu aveţi de ce să mă reţineţi!” VIDEO

Scene şocante în Arad! Un bărbat care a protestat în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi a fost imobilizat de poliţiştii locali. Autorităţile spun că individul a încercat să-i convingă pe elevi să nu poarte masca de protecţie la cursuri.

08 iun. 2021, 16:51
Bărbat care protesta în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi, ridicat de poliţişti în Arad. „Salvaţi-vă copiii! Nu aveţi de ce să mă reţineţi!” VIDEO

Un scandal uriaş a fost declanşat de către un bărbat care protesta în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi. Incidentul a avut loc, luni, în faţa Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob” din Arad. Acolo Vasile Cotoc a apărut cu pancartă pentru ca măştile să nu mai fie purtate de elevi în timpul cursurilor. El a fost însoţit de fiul său, care ar fi elev la acea unitate de învăţământ.

Scandal în Arad Bărbat care protesta în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi şi poliţiştii locali

Vasile Cotoc:

E dreptul meu constituţional să protestez, să spun părerea mea.

Poliţist local: Tulburaţi aici liniştea publică!

Vasile Cotoc: Nu este tulburarea liniştii publice. Vă rog să vă îndepărtaţi pentru că văd că vă duceţi la mine în braţe! Să mă luaţi de aici?

Poliţist local: Da.

Vasile Cotoc: Nu e ok. Am dreptul meu să boicotez! Dar ce faceţi? Mă reţineţi? Am adus o armă albă?

„Auu! Salvaţi-mă! Boicotez! Nuu! Nu sunt violent! Poliţia! Boicotez împotriva măsurilor! Salvaţi-vă copiii! Nu aveţi de ce să mă reţineţi!” a urlat bărbatul înainte de a fi imobilizat de poliţiştii locali şi dus la autospeciala acestora.

Citeşte şi: S-a tuns Nicuşor Dan. Noul look al primarului general al Capitalei

Bărbat care protesta în faţa unei şcoli pentru a cere eliminarea măştii la elevi, ridicat de poliţişti în Arad. Explicaţia autorităţilor

Părinţii altor elevi au sunat la Poliţia Locală Arad deoarece bărbatul făcea scandal, în încercarea de a-i convinge pe elevi să nu mai poarte masca la cursuri.

„Un echipaj al Serviciului Ordine Publică şi Circulaţie a intervenit rapid, constatând prezenţa unei persoane de sex masculin care, dotată cu o pancartă, a încercat să determine elevii şi părinţii care îi însoţeau la şcoală să nu se supună normelor legale privind protecţia împotriva pandemiei. Respectivul era însoţit de fiul său, aparent chiar elev la şcoala respectivă, care proceda la filmarea acţiunii părintelui. Deoarece tatăl turbulent a refuzat să renunţe la acţiunea sa şi să părăsească locaţia, echipajul a procedat la imobilizarea şi sancţionarea sa, fără ca, în acţiunea respectivă, persoana în cauză să sufere vreo vătămare”, a informat Poliţia Locală Arad, conform Agerpres.

Autorităţile susţin că „acţiunea poliţiştilor locali a beneficiat de aprobarea şi susţinerea părinţilor, care au remarcat inclusiv utilizarea minorului în realizarea acestui demers ilegal de incitare la încălcarea măsurilor de protecţie”

„După încătuşare, cetăţeanul a fost transportat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, unde a fost identificat. Pentru fapta sa, numitul C.V. a fost sancţionat contravenţional cu o amendă in valoare de 500 lei în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a mai transmis sursa citată.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Până astăzi au fost vaccinaţi 9.394 de copii. Trebuie să înţelegem că pandemia nu s-a terminat”