Bărbat din Iaşi, acuzat că şi-a şantajat sexual vecina. Îl lăsa bileţele în uşă la ora 4 dimineaţa

Un bărbat de 46 de ani este judecat la Curtea de Apel Iaşi, după ce şi-a şantajat vecina cu fotografii şi clipuri pornografie pentru a o convinge să întreţină relaţii sexuale cu ea. Individul a ajuns în vizorul anchetatorilor, după ce femeia l-a reclamat la Poliţie.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 12:49
Bărbat din Iaşi, acuzat că şi-a şantajat sexual vecina. Îl lăsa bileţele în uşă la ora 4 dimineaţa

Alexandru Moşu a fost deja condamnat, recent, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, însă sentinţa în cazul său nu este definitivă. Bărbatul a formulat apel, iar procesul său a fost înregistrat, la sfârşitul săptănânii trecute, la instanţa de control judiciar, scrie Ziarul de Iaşi.

Ieşeanul e acuzat şi-ar fi şantajat vecina la sfârşitul lunii ianuarie 2020. Locuieşte în acelaşi bloc şi la acelaşi etaj cu victima. Deşi nu a discutat niciodată şi se salutase doar de câteva ori cu ea, bărbatul a încercat să-şi convingă vecina să întreţină relaţii sexuale.

Pe 26 ianuarie, Alexandru Moşu a băut un litru de vin şi s-a culcat, însă s-a trezit înfierbântat în timpul nopţii, în jurul orei 4.30. Atunci, individul s-a gândit cum ar putea să o determine pe vecina sa să facă sex cu el.

„Inculpatul a rupt un plic alb şi pe una dintre bucăţile de hârtie rezultate a scris mesajul: «Te aştept jos să ţi-o mai trag că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă»”, se arată în motivarea primei instanţe.

Aproape de ora 5, ieşeanul a ieşit în pijamale din apartament şi a mers la garsoniera victimei. I-a lăsat un bilet în tocul uşii la care a bătut de mai multe ori.

Femeii i-a fost teamă să deschidă uşa, însă individul a revenit după alte cinci minute, fiind la fel de insistent.

Abia spre dimineaţă, femeia a descoperit biletul lăsat în uşă şi s-a dus la administraţia blocului pentru a afla cine a vrut să dea buzna în casa ei. După ce a urmărit imagini de pe camerele de supraveghere, a aflat cine este vecinul care îi lăsate biletul.

Alexandru Moşu nu s-a lăsat şi a revenit a doua zi. S-a uitat pe vizorul uşii victimei, după care i-a mai lăsat un bileţel în care a pretins că a făcut sex cu ea.

„Ai jumătate de oră să vii jos. Dacă nu te spun la soţul sau prietenul. Hai să ţi-o mai trag. Dacă nu vii lasă 2.000 lei în cutia de poştă dacă vrei să nu se afle“, era conţinutul biletului, conform sursei citate.

Pe 28 ianuarie, ieşeanul a scris al treilea bilet în care şi-a ameninţat vecina cu pretinse filmări şi fotografii compromiţătoare.

Speriată, femeia s-a dus la Poliţie, iar anchetatorii au dat rapid de urma celui care ar fi hărţuit-o.

La proces, de altfel, bărbatul a recunoscut fapta. Procesul său din apel se va relua în septembrie.

Accident grav în Caraş-Severin! Două persoane au rămas încarcerate