Bărbat în scaun cu rotile, umilit în Bucureşti din cauza unui şofer care a blocat tot trotuarul

Un bărbat ţintuit într-un scaun cu rotile nu a putut circula pe Spaiul Independenţei, în zona fostului sediu al Primăriei Capitalei, din cauza unui şofer care şi-a parcat maşina ilegal, blocând întreg trotuarul. Gestul revoltător a fost surprins în imagini şi a stârnit controverse pe reţelele de socializare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 09:18
Bărbat în scaun cu rotile, umilit în Bucureşti din cauza unui şofer care a blocat tot trotuarul

În fotografia publicată pe un grup de discuţii de pe Facebook se vede cum un SUV de lux, marca Volvo, a fost parcat pe trotuar. Şoferul nu a ţinut cont că oprirea în zonă este interzisă şi nici de stâpul care, în mod normal, ar trebui să împiedice accesul autoturismelor pe trotuar.

Aflat în zonă, un bărbat imobilizat într-un scaun rulant nu a putut circula pe trotuar. Cu chipul acoperit gluga hanoracului, el a privit descumpănit înspre maşina care a blocat zona destinată circulaţiei pietonilor. Omul şi-a pus viaţa în pericol, după ce a fost nevoit, cel mai probabil, să circule pe carosabil pentru a ocoli autoturismul oprit neregulamentar.

Citeşte şi: COD RUTIER 2020. Schimbare importantă, amenzi de 6000 de lei pentru această faptă

Gestul şoferului care a blocat trotuarul a criticat de internauţi.

„Nesimțiți care își parchează mașinile pe trotuar! Ruşine!

Cine parcheaza aşa nu s-a gândit niciodată la alţii, ci doar la propria-i persoană.

Totul depinde de bunul simţ! Dacă acesta lipseşte, maşina trebuie ridicată urgent!”, sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor care susţin că fotografia a fost realizată pe Spaiul Independenţei, în zona fostului sediu al Primăriei Generale.

Încă din august 2019, Primăria Capitalei a început să ridice mașinile parcate neregulamentar pe străzile din Bucureşti. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, precum şi dispunerea măsurii de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Capitalei sau de către poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti. În functie de masa autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plati cetatenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Citeşte şi: Incredibil! Un bucureştean şi-a făcut parcare privată pe o stradă din Bucureşti