Bărbat întors recent din România, confirmat cu coronavirus în Italia. A stat în Craiova şi în Bâlteni, unde a sacrificat un porc

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, recent revenit în Italia după o vizită în România, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, fiind primul caz din regiunea Rimini. Autorităţile italiene au confirmat cazul şi susţin că bărbatul se află într-o stare bună, viaţa acestuia nefiind pusă în pericol. Autorităţile române au transmis, marţi, că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România. Potrivit presei italiene, bărbatul este căsătorit cu o femeie de naţionalitate română.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 13:13

UPDATE: Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că la această oră au loc verificări pe raza comunei Bâlteni și în satul Peșteana Jiu. Aici ar fi fost prezent italianul, la o partidă de vânătoare.

„Italianul ar fi ajuns în Gorj. Sunt mai multe echipe pe teren. Ar fi fost însoțit la Bâlteni, satul Peșteana Jiu. Ar fi fost în Gorj din câte se pare. Trebuie să facem exact verificările. Aplicăm toate procedurile. Să vedem ce măsuri vom lua. Luăm măsuri preventive cu persoanele cu care a intrat în contact. Dacă testele transmise la laboratoarele din București ies pozitive, atunci se iau alte măsuri la nivelul localității.”, a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a declarat că se află pe teren, chiar în zonele unde s-a aflat în vizită italianul, alături de iubita sa. Potrivit edilului, italianul și-a vizitat rudele, ar fi fost sacrificat un porc. De asemenea, ar fi avut loc vizite la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu.

„Au venit la Bâlteni cetățeanul italian, alături de cine era însoțit. Au stat vreo câteva zile. Acm două zile au plecat. Ei au tăiat aici un porc. Și-a vizitat rudele. Au fost la proprietățile din Bâlteni și din Târgu Jiu, din câte știu eu. Eu sunt pe teren cu viceprimarul, să verificăm tot ce ni s-a solicitat de către autorități. O să facem informări către prefect și către Consiliul Județean”, a declarat Vasile Vlăduleanu, edilul din Bâlteni.

UPDATE: Bărbatul confirmat cu coronavirus a fost în Craiova timp de patru zile, transmite grupul de comunicare stragetică.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri”, notează sursa citată.

Autoritățile urmează să declanşeze o anchetă epidemiologică și vor dispune măsurile de carantină sau izolare, după caz.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Cattolica. În prezent, bărbatul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini.

Citeşte şi: Ce nu se spune despre epidemia de coronavirus! Un număr IMPRESIONANT de persoane s-au vindecat

Bărbatul s-a întors duminică în Italia după o călătorie în România. Pentru că prezenta simptome de gripă, bărbatul s-a prezentat luni de urgenţă la spitalul din Cattalica. Având în vedere situaţia, acesta a fost transferat la Rimini Infermi unde a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. 

Potrivit presei italiene, bărbatul este proprietarul unui bar din Valconca, pasionat de vântătoare. În România, el participase la o partidă de vânătoare, anunţă giornaledicattolica.com. Presa italiană mai scrie că soţia acestuia este româncă.

Citeşte şi: Primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei. O turistă a fost infectată

În regiunea Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17 în Piacenza, 4 în Parma, 1 în Rimini şi 1 în Modena.

În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

După confirmarea cazului, autorităţile române au transmis, marţi, că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini.

„Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică, format din reprezentanţii mai multor instituţii.

Sursa citată a precizat că, în baza informaţiilor obţinute, vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.

 

Coronavirusul afectează încă două ţări din Europa

Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în Austria şi Croaţia. Guvernatorul landului Tirol a adăugat faptul că unul dintre ele are legături cu Italia.