Primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei. O turistă a fost infectată

O turista din Bergamo, aflată în vacanță în Palermo, a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit agenției Ansa, citată de Mediafax. Acesta este primul caz confirmat în sudul Italiei.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 08:13
Primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei. O turistă a fost infectată

Femeia a fost internată, luni seară, în spitalul din Cervello, iar autoritățile din Palermo au confirmat existenţa cazului, care este primul caz de coronavirus în sudul Italiei. 

Prietenii turistei au intrat și ei în carantină, precum și toate persoanele cu care aceștia au avut contacte.

Citeşte şi: Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină

Nivelul de alertă în Italia capătă proporții cu fiecare oră care trece, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 229 și este în creștere. Al şaptele deces din cauza coronavirusului a fost anunțat de autoritățile italiene.

Ultima victimă este un italian de 62 de ani, din orașul Castiglione d’Adda, care avea probleme de sănătate.

Cazurile de coronavirus din Italia au fost înregistrate în regiunile Lombardia și Veneto, unde sunt înregistrați 176.000 de români, respectiv 127.00 de români. În nordul Italiei sunt 11 localităţi în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie.

Potrivit jurnalistului România TV Rocco Xavi, situaţia în Italia este mult mai gravă decât ce se spune la televizor.  Oamenii au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile după ce autorităţile le-au recomadat să stea în case de teama răspândirii virusului chinezesc.

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE surprinse în Italia. Străzi pustiite, magazine devastate, oraşe blocate din cauza CORONAVIRUSULUI

Românii care se întorc din Italia din zonele afectate de coronavirus vor sta 14 zile în carantină. Ministrul Marcel Vela anunţă măsuri privind combaterea coronavirusului. Cum vor fi pedepsite două persoane care nu au respectat carantina.