Bărbat mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele. Caz şocant la Craiova

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele. Familia acuză cadrele medicale de malpraxis şi a depus plângere penală.

03 apr. 2021, 18:18
Bărbat mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele. Caz şocant la Craiova
Bărbat mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele. Caz şocant la Craiova

Bărbat mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele. Incidentul s-a petrecut recent, la o clinică privată din Craiova.

Bărbat mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc să-i scoată amigdalele

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a mers la o clinică privată pentru o operație de extragere de amigdale. La patru zile de la operaţie, acesta a început să se simtă rău. A mers la doctoriţa care l-a operat, însă a fost trimis acasă cu recomandarea de a-şi pune gheaţă pe locul operat, potrivit Antena 3.

A doua zi a făcut hemoragie şi a mers de urgenţă la spital. Acolo, i s-a făcut un CT iar medicii au constatat că avea carotida ruptă.

La nouă zile de la operaţia făcută la clinica privată, bărbatul a murit. Medicii de la Spitalul Judeţean Craiova au încercat să-l resusciteze timp de o oră, însă fără rezultat.

În urma necropsiei s-a constatat că, într-adevăr, bărbatul avea carotida ruptă.

Familia a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor.

Medicii români cer suspendarea malpraxisului pe întrega durată a pandemiei COVID

Citeşte şi Malpraxis la spitalul din Slatina. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită autorităților suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului. Solicitarea face referire la întreaga perioadă a pandemiei COVID pentru toți profesioniștii din sănătate.

Solicitarea federației este adresată Guvernului, Ministerul Sănătății și Parlamentului.

Sindicaliștii cer și introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei COVID.

De asemenea, aceștia își justifică cererile prin schimbările apărute des în timpul stării de urgenși alertă, prin incertidunea specifică pandemiei COVID, lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care s-au confruntat cadrele medicale din România.

Sindicaliștii susțin că s-au inspirat din modelele oferite de alte țări în care s-a renunțat la malpraxis în timpul pandemiei.

Citeşte şi EXCLUSIV Medicul Flavia Groşan îşi consulta pacienţii online: „Am un deces, un senior de peste 80 de ani. Am început eu tratamentul, familia a decis să-l ducă la spital şi a murit”