Bărbaţii, tot mai atraşi de operaţia de mărire a penisului. Vezi la ce riscuri se expun

Tot mai mulţi bărbaţi apelează la operaţii de mărire a penisului, însă puţini se gândesc la riscurile la care se expun doar pentru câţiva centimetri în plus.

RomaniaTV.net
21 oct. 2011, 17:29
Bărbaţii, tot mai atraşi de operaţia de mărire a penisului. Vezi la ce riscuri se expun

Operaţiile pentru mărirea penisului au ajuns pe locul 7 într-un clasament al intervenţiilor solicitate de bărbaţi, realizat de Asociaţia Germană pentru Chirurgie Plastică şi Estetică. 6,8 la sută dintre bărbaţii care apelează anual la chirurgie plastică vor să fie mai bine dotaţi din punct de vedere sexual. Iar procentul pare să crească de la an la an.

Operaţia de lungire a penisului constă, practic, în tăierea ligamentului suspensor care face legătura între organ şi osul pubian şi care îl susţine în timpul erecţiei. Prin desprinderea ligamentului de osul bazinului se produce practic alungirea penisului, însă „câştigul” este de cel mult 5 centimetri.

În cazul intervenţiilor pentru îngroşarea penisului,  pacientului i se injectează grăsime sub pielea penisului.

În cazul celei de-a doua intervenţii, riscurile sunt minore, iar neregulile ce pot apărea ulterior se rezolvă printr-o intervenţie minoră. Nu la fel de uşor este însă şi în operaţiilor de lungire. Riscul cel mai mare este acela al apariţiei de leziuni la nivelul corpului cavernos, care atrag disfuncţii erectile. De asemenea, poate fi afectată şi funcţia de reproducere.

Metode alternative pentru operaţia de mărire a penisului

Pentru cei care se tem sau nu-şi permit o intervenţie de mărire chirurgicală a penisului, există câteva trucuri care îi pot ajuta să facă o impresie bună.

Lenjerie push-up. Lenjeria intimă cu profil este foarte eficientă. Te face să pari bine dotat, însă, atenţie!, magia dispare odată cu slipul.

Cremele sunt şi ele o soluţie. Ele conţin substanţe inofensive care ajută la creşterea fluxului de sânge (gingko) şi hrănesc pielea (aloe vera, jojoba), iar efectul lor este entuziasmant, penisul părând mai mare pentru o scurtă perioadă, după aplicare.

Pastilele pentru mărirea penisului sunt o alternativă, însă, la fel ca în cazul cremelor, numai pe termen scurt. Atenţie mărită, pentru că adesea nu toate ingredientele sunt clar specificate pe prospect.

Dispozitive pentru lungirea penisului. De exemplu, există o centură care poate fi purtată chiar şi pe întreaga durată a zilei. Potrivit unui specialist german spune că pare să aibă efecte pozitive, însă doar după ce subiecţii o folosesc timp de şase luni. Urolog de profesie, profesorul Sohn spune că studiile nu arată existenţa unor riscuri, însă acestea nu sunt excluse, dacă dispozitivul este folosit incorect.