Bărbatul care a murit când Tesla pe Autopilot a lovit un zid se juca pe telefon

Walter Huang a decedat în 2018, la volanul automobilului său electric Tesla X, care se afla pe sistemul Autopilot şi a lovit parapetul despărţitor de beton de pe autostradă, înainte de a fi lovită de alte două maşini.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 17:10
Bărbatul care a murit când Tesla pe Autopilot a lovit un zid se juca pe telefon

Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) a transmis joi concluziile anchetei asupra unui accident petrecut pe 23 martie 2018, în California. Incidentul a intrat în atenţia publicului pentru că era vorba de un automobil electric Tesla X, care dispune de sistem Autopilot, pe care şoferul îl şi folosea în momentul coliziunii.

Ancheta a stabilit că Walter Huang se juca pe telefonul mobil, conform BBC, dar atât Tesla cât şi Apple, angajatorul victimei, au fost criticate pentru implicarea în eveniment.

Pe de o parte, Consiliul a pus în vederea companiei lui Elon Musk faptul că ar trebui să transmită instrucţiuni mai clare, care să explice şoferilor că sistemul Autopilot nu-i degrevează total de responsabilitatea şofatului, ci doar îi asistă. De altfel, compania a atenţionat în repetate rânduri că în timpul funcţionării sistemului, şoferul trebuie să ţină mâinile pe volan, ba chiar există un sunet de avertizare pentru atunci când acesta uită.

Totuşi, Consiliul consideră că nu este de ajuns şi că măsurile trebuie îmbunătăţite, pentru a evita pe viitor astfel de accidente.

Citeşte şi: Pământul a „capturat” o mini-lună. Astronomii au descoperit că Terra are încă un satelit natural