Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden a fost ucis de FBI

Adversarii extremiști ai lui Joe Biden încep să cade pe capete. Un cetățean care l-a amenințat cu moartea pe președintele american a fost executat. 

10 aug. 2023, 10:11
Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden a fost ucis de FBI

Craig Robertson, un bărbat american care l-a amenințat cu moartea pe președintele Joe Biden, a fost împușcat mortal de de agenții speciali ai Biroului Federal de Investigații (FBI), miercuri dimineață, în Provo, statul Utah.

Scopul inițial a „vizitei” FBI a fost percheziția suspectului și arestarea bărbatului violent, scrie presa internațională.

Intervenția FBI-ului s-a desfășurat cu câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să efectueze o vizită în statul american.

De-a lungul timpului Robertson a vorbit în spațiul public despre un plan de asasinare a lui Joe Biden. Bărbatul cu impulsuri agresive a publicat chiar imagini cu arme pe internet, „necesare” pentru a-și duce planul la capăt.

„Înțeleg că Biden vine în Utah. Îmi scot costumul de camuflaj și curăț praful de pe pușca de lunetist M24”, scrisese Craig Robertson, într-un mesaj pe Facebook.

Robertson a intrat în vizorul agenților federați încă din luna martie, după ce a publicat o amenințare împotriva procurorului Alvin Bragg pe Truth Social, rețeaua lui Donald Trump.

Cum l-a amenințat cetățeanul american pe Joe Biden

Apoi, americanul a recidivat: „Poate că Utah va deveni faimos săptămâna aceasta ca fiind locul în care un lunetist l-a eliminat pe marxistul Biden”.

După intervenție, FBI nu a dat mai multe detalii, ci doar a transmis că „suspectul este decedat”.

Biroul Federal de Investigații a precizat ulterior, într-un comunicat, că „investighează un incident armat în care a fost implicat un agent, care a avut loc miercuri, 9 august 2023, în jurul orei 6.15 dimineaţa, în Provo, Utah”.

Oficialii FBI susțin că n-au avut de ales: „Incidentul a început atunci când agenţii speciali au încercat să pună în aplicare mandate de arestare şi de percheziţie la o reşedinţă”, a mai transmis FBI.

Președintele american va efectua joi, 10 august, prima sa vizită în statul Utah, în calitate de președinte, cu o oprire la un spital pentru veterani și la un eveniment de strângere de fonduri în Park City.