Bărbatul care şi-a măcelărit familia în Argeş, neevaluat de o comisie din 2004. Avea probleme psihice de zeci de ani!

Bărbatul cu probleme psihice care şi-a ucis pe 9 august sora, fratele, părinţii şi nepoata nu a mai fost evaluat de către o comisie de specialitate de acum 18 ani, legislaţia fiind una extrem de permisivă.

10 aug. 2022, 13:38
Bărbatul care şi-a măcelărit familia în Argeş, neevaluat de o comisie din 2004. Avea probleme psihice de zeci de ani!
Bărbatul care şi-a măcelărit familia în Argeş, neevaluat de o comisie din 2004

Bărbatul care şi-a măcelărit familia în Argeş, neevaluat de o comisie din 2004. În vârstă de 53 de ani, acesta era cunoscut cu probleme psihice de câteva decenii. Masacrul a fost descoperit de către cumnatul asasinului, medic militar în Piteşti, iar asasinul a fost prins într-o pădure din apropiere şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp!

Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut. Detalii cutremurătoare ale anchetatorilor: „E ceva inimaginabil!”

„Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el. Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. La momentul evaluării din 2004, bărbatul nu figura cu venituri, nu ştiu ce s-a mai întâmplat ulterior. Din 2004, familia acestuia nu a mai solicitat reevaluare”, a declarat Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, pentru Adevărul.

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, despre criminalul cu ciocan care și-a ucis toată familia: „Ne uităm la o crimă în masă, e un număr mare de victime, rareori făptașul este irațional”

Autorul celor cinci crime a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie