Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut. Detalii cutremurătoare ale anchetatorilor: „E ceva inimaginabil!”

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, care este suspectat că a ucis cinci membri ai familiei, între care nepoata de 5 ani, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

10 aug. 2022, 11:26
Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut. Detalii cutremurătoare ale anchetatorilor: „E ceva inimaginabil!”
Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut

Bărbatul din Argeș care și-a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut. Potrivit anchetatorilor, victimele ar fi fost omorâte cu lovituri cu corpuri contondente de diferite dimensiuni și cu obiecte tăietoare. „În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, a anunțat Parchetul Tribunalului Argeş. Suspectul urmează să fie dus, tot miercuri, la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă, anunţă HotNews.

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, despre criminalul cu ciocan care și-a ucis toată familia: „Ne uităm la o crimă în masă, e un număr mare de victime, rareori făptașul este irațional”

Crimele au fost descoperite de către cumnatul principalului suspect, care atunci când a ajuns acasă de la serviciu i-a găsit morți pe soția, fiica, socrii și cumnatul său. „Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit”, a declarat prim-procurorul Parchetului Argeș, Laurențiu Palaghia.

Conform șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu, cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni şi cu alte „obiecte tăietoare”. „Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului. Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață. E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil – eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi – cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate”, a spus medicul legist, citat de Digi 24.

Detalii înfiorătoare despre crima din Bascov care a șocat o țară întreagă. Care ar fi fost, de fapt, motivul pentru care criminalul și-a ucis întreaga familie

„L-a omorât pe tatăl, când a ieşit din baie, după spusele celor prezenţi aici. Pe mama a prins-o când a ieşit afară din casă. După aceea a omorât și fratele, a trecut strada în casa cealaltă unde locuia sora și fata. A omorât-o pe sora și pe fetiţă”, a spus primarul oraşului Bascov, Gheorghe Stancu.