Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus a intrat în contact cu un număr impresionant de persoane. Iubita lui lucrează în bancă

Un număr de 73 de probe biologice au fost prelevate, până în prezent, de la cei doi bărbaţi confirmaţi cu coronavirus - italianul spitalizat în Rimini şi tânărul de 25 de ani din localitatea Prigoria, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. 29 dintre analize au fost trimise joi dimineaţă la Institutul "Matei Balş".

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 08:33
Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus a intrat în contact cu un număr impresionant de persoane. Iubita lui lucrează în bancă

Cristinel Rujan, prefectul judeţului Gorj, a dat detalii despre cum acţionează autorităţile, după ce un tânăr de 25 de ani din localitatea Prigoria a fost confirmat cu coronavirus.

„Până în prezent au fost recoltate probe biologice de la 73 de persoane, au fost deja 44 transmise de ieri (miercuri n.r.) şi azi-dimineaţă (joi dimineaţă n.r.) au plecat 29 de probe (către analiză la Institutul ‘Matei Balş’ n.r.). În Târgu Jiu au fost prelevate probe de la persoane care au intrat în contact cu italianul, au fost în cele 13 probe din primul lot trimis la analiză şi toate au fost negative. În Prigoria au fost identificate peste 30 de persoane, izolate la domiciliu, care au intrat în contact cu tânărul. Până în prezent, DSP a centralizat 73 de persoane izolate la domiciliu”, a spus prefectul judeţului Gorj, conform Agerpres.

Citeşte şi: Care este starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus. Alte 17 probe biologice sunt în lucru la „Matei Balş”

Prefectul judeţului Gorj a explicat că  la nivel judeţean, există un număr suficient de forţe de ordine pentru a gestiona corespunzător situaţia de urgenţă.â

Citeşte şi: Cine este românul din Gorj infectat cu coronavirus. În urmă cu câteva zile a fost în Germania 

Mai mult, prefectul a menţionat că toţi cei aflaţi în izolare la domiciliu sunt supravegheaţi, fără a exista posibilitatea să iasă din case sau ca alte persoane să intre în contact cu respectivii.

Cristinel Rujan a mai afirmat că, momentan, nu se impune restricţionarea accesului în localitatea Prigoria, acolo unde locuieşte tânărul diagnosticat cu virusul COVID-19.

Citeşte şi: Comandament de URGENŢĂ la Primăria Capitalei după primul caz de coronavirus confirmat în România