Barcelona – Real Madrid a fost AMÂNAT. Anunţ oficial: când se va disputa EL CLASICO

Barcelona - Real Madrid, meci programat iniţial în acest week-end, a fost amânat şi se va disputa pe 18 decembrie, din cauza situaţiei tensionate din Catalonia.

23 oct. 2019, 10:33
Barcelona – Real Madrid a fost AMÂNAT. Anunţ oficial: când se va disputa EL CLASICO

Barcelona – Real Madrid contează pentru etapa a 10-a din La Liga, decizia fiind luată de Comitetul de Competiţii al federaţiei. Meciul urma să fie primul pentru FC Barcelona acasă după condamnarea la închisoare a liderilor separatişti catalani pentru rolul lor în tentataiva de secesiune a Cataloniei în 2017.

Ani grei de condamnări pentru liderii separatişti catalani

Pe 26 octombrie va avea loc la Barcelona o mare demonstratie, programata la cateva ore dupa ora de start initiala a derby-ului.

Decizia oficialilor spanioli porneste un nou conflict in La Liga, care va avea un prejudiciu economic grav pentru drepturile de televiziune. Cele doua „El Clasico” sunt impartite intre fusul orar din Asia si cel din America. Acest lucru a fost facut in special pentru piata asiatica. Modificarea datei inseamna ca, in loc ca partida sa se joace la ora 13:00 (ora locala din Spania), se va juca noaptea, deci telespectatorii din Asia nu vor putea vedea partida in orele de varf pe care operatorii le solicita prin contract.