Barna, despre filmarea în care oamenii caută între sacii cu buletine de vot. „Sunt imagini cu personalul BES în activitatea lor”

Dan Barna, preşedintele USR, a comentat imaginile cu oameni care caută între sacii cu buletinele de vot, prin care PSD acuză fraude la votul din Sectorul 1. Deputatul a spus că a fost o activitate ”firească” şi că au fost ”o grămadă de minciuni” despre aceste imagini.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 20:23
Barna, despre filmarea în care oamenii caută între sacii cu buletine de vot. „Sunt imagini cu personalul BES în activitatea lor”

„Imaginile acelea sunt de o banalitate totală, sunt imagini cu personalul secţiei BES în activitatea lor firească. Mai aveau în seara respectivă 9 secţii cărora nu li se închideau cheile, mai erau diferenţe de un vot – două, în plus, în minus între numărul de buletine de vot şi numărul de persoane care au votat şi atunci preşedintele BES şi preşedintele secţiei respective au decis să reverifice lista de semnături care se afla în sac, iar alături de ei i-au invitat pe candidaţi, care erau acolo, observatori, imaginile respective arătând exact asta, că omul a intrat, a aprins becul, a intrat firesc, a căutat sacul respectiv, au ieşit cu el.

Uşa dădea fix în camera unde era Biroul Electoral al Sectorului 1. Au intrat cu sacii, reprezentanţii partidelor s-au uitat pe listă, au numărat, le-au pus la loc, nimic suspect, nimic în neregulă. Ceea ce s-a întâmplat în spaţiul public şi ceea ce au livrat aceste televiziuni de casă este domeniul absurdului şi bătaie de joc, de fapt”, a explicat Dan Barna, la postul Digi 24, citat de News.ro.

Băsescu, despre scandalul votului de la alegeri. „Sunt multe judeţe cu votul alterat. Aş închide controversele prin renumărare”

Liderul USR a afirmat că s-a încercat avansarea ideii că filmarea a avut loc cu o zi înainte.

„A fost o grămadă de minciuni pe care le-a vehiculat şi domnul Ciolacu şi asta este cu adevărat revoltător. A încercat să acrediteze ideea că filmarea era cu o zi mai târziu. Filmarea era în noaptea de luni spre marţi, când se număra.

A încerca să explice că e de luni noaptea când Biroul s-a închis la ora 1 şi la 1.20 erau oamenii aceia suspecţi care intraseră peste jandarmi. Total absurd. Activitatea Biroului s-a încheiat la ora 2.00, filmarea aceea era de la ora 1.20, era toată lumea prezentă în secţie, jandarmii au şi confirmat lucrul acesta, a fost un comunicat de presă al jandarmilor încă de aseară că a fost exact asta. nicio persoană neautorizată nu a intrat în camera respectivă”, a mai declarat Dan Barna.

Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor locale. „Legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR”

Miercuri seara, postul Antena3 a difuzat imagini în care a susţinut că apar membri ai USR care umblă la sacii cu voruri în Sectorul 1.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti vine cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi spune că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

Gabriela Firea, declaraţii de ultimă oră în scandalul momentului: „S-a furat masiv în Bucureşti. Mergem în justiţie”


loading...