Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor locale. „Legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR”

Dan Tudorache a declarat, joi, la România TV, că a depus o cerere oficială la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor locale. De asemenea, edilul în funcţie al Sectorului 1 a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a exercitat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1 pe care-l acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 18:03
Dan Tudorache cere ANULAREA alegerilor locale. „Legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR”

Tudorache a explicat, în direct, la România TV că vrea să afle dacă tot ce s-a întâmplat la Biroul Electoral Sector 1 „este procedural”. Edilul Sectorului 1 vrea să fie clarificat scandalul care a izbucit după publicarea imaginilor surprinse de camere de supraveghere în noaptea de luni spre marţi.

„Nu există niciun proces verbal de intrare în acea cameră. Procuroul i-a dat drumul să vină la şedinţa BES. Urmează ca după această şedinţă să se întoarcă la secţia 4 azi sau mâine să continue cercetările. Vor merge toţi reprezetanţii din Birou. Aşa spunea procurorul. Spun că e foarte bine să se elucideze ce s-a întâmpat”, a explicat Dan Tudorache.

Edilul Sectorului 1 a menţionat că „în această şedinţă se va decide dacă se votează renumărarea sau se închide procesul”. De asemenea, Tudorache a spus că a depus o cerere la BEC privind renumărarea voturilor, iar aceasta urmează să fie analizată vineri.

„Este făcută cerere la BEC de ieri. Aştept ca mâine să se ia în discuţie. Vom vedea. La BEC este făcută cererea de anulare”, a afirmat Dan Tudorache, în direct la România TV.

Ciolacu, despre scandalul de la Sectorul 1. Am depus plângere penală. Orice om de bun simţ ar lua decizia de renumărare a voturilor”

Totodată, PSD Sector 1 a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie împotriva procurorului Nicolae Sprîncu, preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1.

„A permis să se intre în acea cameră în care se aflau buletinele de vot, fără să aibă o şedinţă în prealabil”, susţine Tudorache.

Plângerea penală a fost depusă şi împotriva liderului USR, Dan Barna.

„Dan Barna nu avea ce căuta în BES”, a spus edilul sectorului 1.

De asemenea, în plângerea depusă de PSD este menţionat numele lui Andrei Nicolaescu, membru USR şi consilier al lui Clotilde Armand.

„A intrat şi nu avea ce să caute în acea sală. Eu, în calitate de candidat, nu am avut voie să intru. Jandarmul mi-a spus să stau în tocul uşii. Eu am respectat legea. Era vorba despre o renumărare a unei secţii de votare.

Am respectat ce mi s-a spus. Am stat exact la uşă, dar văd că legea este bună de respectat pentru PSD, nu pentru USR”, a afirmat Dan Tudorache.

Biroul Electoral Central a RESPINS cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 – DOCUMENT