Băsescu, ACUZAT că încalcă DIN NOU Constituţia. Voicu: Îşi face o construcţie politică proprie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o acţiune neconstituţională a preşedintelui Traian Băsescu. Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, sâmbătă, că a început demersurile pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, după ce majoritatea membrilor săi au optat pentru acest pas.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 16:54
Băsescu, ACUZAT că încalcă DIN NOU Constituţia. Voicu: Îşi face o construcţie politică proprie

Înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este văzut de adversarii politici ai preşedintelui Traian Băsescu drept o mutare prin care şeful statului încalcă „din nou” Constituţia, după ce a pierdut susţinerea PDL.

Mihai Voicu, putrătorul de cuvânt al PNL, a comentat înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară afirmând că aceasta este o mutare de care Traian Băsescu avea nevoie după ruperea relaţiilor cu PDL, anunţată chiar la congresul fostului partid de guvernământ.

CITEŞTE ŞI: Lăzăroiu: Mişcarea Populară vrea să aibă candidaţi la prezidenţiale şi europarlamentare

„După ce a pierdut Congresul PDL, Traian Băsescu a început imediat, din nou contrar prevederilor constituţionale, să-şi formeze o construcţie politică proprie. Chiar dacă declaraţiile iniţiale ale susţinătorilor lui Traian Băsescu nu admiteau formarea unui nou partid politic, lucrurile par să se îndrepte în această direcţie. Fiecare are dreptul să înfiinţeze sau să susţină un partid politic, însă judecători sunt cetăţenii şi nu văd cum susţinătorii lui Traian Băsescu mai pot trecere cu uşurinţă de o astfel de judecată”, a declarat Voicu, pentru Mediafax.

Fundaţia „Mişcarea Populară” a anunţat începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mişcarea Populară”.

CITEŞTE ŞI: Preda: Merg în Mişcarea Populară dacă acolo vor fi suporterii lui Băsescu