Băsescu: Avizul CCR nu constată nici o abatere a preşedintelui. Zdruncinaţi puternic statul de drept

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, în şedinţa în care se dezbate şi se votează suspendarea sa din funcţie, că avizul CCR nu constată nici o abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea şefului statului. 

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 14:47
Băsescu: Avizul CCR nu constată nici o abatere a preşedintelui. Zdruncinaţi puternic statul de drept

„Am luat notă de avizul CCR şi m-am bucurat constantând că în acest aviz CCR nu constată nici o abatere a preşedintelui care să justifice supendarea„, a declarat Băsescu. 

„Se pare că eu nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL. În 2007, atunci când Guvernul liberal era în parteneriat cu PSD din Parlament, aţi recurs la suspendarea preşedintelui. Acum vă aflaţi din nou la guvernare, împreună, şi primul lucru de care aţi considerat să vă ocupaţi este suspendarea preşedintelui. Ca să ajungeţi la suspendarea preşedintelui, trebuia să revocaţi Avocatul Poporului spre a emite ordonanţe neconstituţionale pentru a vă atinge scopul politic„, a acuzat şeful statului.

Ceea ce ce faceţi de două săptămâni nu reprezintă nimic altceva decât o puternică zdruncinare a statului de drept pentru a-l pune la dispoziţia USL. Este o greşeală şi va avea efecte pe termen lung. Ori nu aveţi o evaluare asupra a ceea ce faceţi, ori o aveţi şi nu vă pasă pentru că mai important pentru dvs. este să puneţi mâna pe toate pârghiile”, a adăugat Băsescu.

Băsescu le-a mai spus reprezentanţilor USL că l-au „salvat” pe Dan Voiculescu în urmă cu două săptămâni, dar că nu ştie dacă o vor mai putea face dacă nu controlează justiţia.

Parlamentarii dezbat la această oră, în plenul reunit, cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului este prezent la lucrări. La finalul dezbaterilor, parlamentarii îşi vor exprima votul asupra cererii de suspendare. Curtea Constituţională a emis un aviz  pe care l-a trimis Parlamentului, aviz interpretat de USL drept unul pozitiv, iar de PDL unul negativ.