Băsescu, către USL: Vreţi să vă apăraţi PENALII! Vine rândul domnului Voiculescu

Preşedintele Băsescu i-a acuzat, vineri, în plen, pe reprezentanţii USL că vor să-şi subordoneze justiţia. "Vine rândul domnului Voiculescu, cum am înţeles din presă. L-aţi salvat acum două săptămâni, dar nu ştiu dacă, fără să puneţi mâna pe structurile justiţiei, veţi reuşi să o faceţi şi în continuare", a spus Băsescu.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 14:57
Băsescu, către USL: Vreţi să vă apăraţi PENALII! Vine rândul domnului Voiculescu

„Este mai important pentru dvs să puneţi mâna pe toate pârghiile puterii, inclusiv pe justiţie, pentru a vă apăra eventual penalii. Vine rândul domnului Voiculescu, cum am înţeles din presă. L-aţi salvat acum două săptămâni, dar nu ştiu dacă, fără să puneţi mâna pe structurile justiţiei, veţi reuşi să o faceţi şi în continuare. Obiectivul principal pe care îl aveţi este să puneţi sub control justiţia”, le-a spus Traian Băsescu reprezentanţilor puterii, în contextul în care acuza USL că are ca obiectiv subordonarea justiţiei.

Şeful statului a mai spus, că de circa doi ani nu a mai fost auzit criticând justiţia. „Sunt circa 2 ani de când nu m-aţi mai auzit criticând justiţia, pentru că justiţia a început să funcţioneze, şi asta îi sperie pe mulţi, pe mulţi infractori, fie că sunt din politică sau din afara politicii, dar cu bune legături în politică„, a afirmat Traian Băsescu.

Parlamentarii dezbat la această oră, în plenul reunit, cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului este prezent la lucrări. La finalul dezbaterilor, parlamentarii îşi vor exprima votul asupra cererii de suspendare. 

Curtea Constituţională a emis un aviz  pe care l-a trimis Parlamentului, aviz interpretat de USL drept unul pozitiv, iar de PDL unul negativ.