Băsescu cere adoptarea rapidă a legii asistenţei sociale şi a modificărilor statutului magistraţilor

Preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în care le cere să se acorde o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a proiectului de modificare a Legii statutului judecătorilor şi magistraţilor, a legii privind organizarea judiciară şi a proiectului legii asistenţei sociale.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 09:58
Băsescu cere adoptarea rapidă a legii asistenţei sociale şi a modificărilor statutului magistraţilor

Şeful statului precizează că adoptarea primului proiect de lege, pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, se înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei.

„După cum deja cunoaşteţi, ţara noastră se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. Adoptarea proiectului sus-menţionat ar institui reguli transparente şi obiective în ceea ce priveşte numirea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în scrisoarea preşedintelui.

Şeful statului susţine, de asemenea, că al doilea proiect, al legii asistenţei sociale, are în vedere îmbunătăţirea eficienţei protecţiei sociale care rămâne o prioritate pentru România.

„Conform înţelegerii pe care România o are cu organismele financiare internaţionale, statul român s-a angajat să adopte această lege pentru a putea intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012. Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării acestor două proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinţă personală, ci un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri internaţionali”, se arată în scrisoarea şefului statului.