Băsescu: Mă voi spovedi cu privire la relaţia cu Republica Moldova după ce termin mandatul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că va mai vizita Chişinăul şi după ce îşi va încheia mandatul, arătând că atunci se va 'spovedi' cu privire la relaţia României cu R. Moldova, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iul. 2013, 10:41
Băsescu: Mă voi spovedi cu privire la relaţia cu Republica Moldova după ce termin mandatul

„Au mai spus şi ziariştii din România. Nu, fraţilor, nu e ultima vizită. O să mai vin până îmi termin mandatul”, a spus Băsescu, la Chişinău, întrebat dacă aceasta este ultima sa vizită în R. Moldova.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva ce nu a reuşit să facă în mandatul său de preşedinte pentru R.Moldova, Băsescu a spus că nu este momentul să îşi facă un bilanţ.

„Spun după ce îmi termin mandatul. Ca să mă autoflagelez aşa… Deja au început să mă întrebe ziariştii şi în România: Faceţi-vă un bilanţ. Staţi, măi, oameni buni, mai am un an jumătate până îmi termin mandatul. Să mă tocaţi pe urma cu vorbele mele? Deci, promit că după ce îmi termin mandatul prima vizită o fac la Chişinău şi mă spovedesc cu privire la relaţia României cu Republica Moldova”, a răspuns Traian Băsescu.

În debutul declaraţiei sale, Băsescu a spus că vizita de la Chişinău este una pe care o face cu multă plăcere şi cu emoţii.

„Este o vizită pe care o fac cu multă plăcere şi cu dragoste şi pentru Republica Moldova, şi pentru cetăţenii Republicii Moldova. În opt ani şi jumătate am bătut, practic, toate continentele lumii în întâlniri bilaterale, în vizite de stat sau în vizite de lucru. Am trecut de mult la faza la care mai aveam emoţii. Singura vizită în care ori de câte ori vin am emoţii este Republica Moldova. Aici, vizita mea trebuie interpretată nu numai ca răspuns la invitaţia domnului preşedinte Timofti, dar este o vizită care vine într-un moment extrem de important pentru viitorul Republicii Moldova”, a declarat şeful statului român.