Băsescu: Ponta ar trebui SĂ DEMISIONEZE. Cei care ascund infractori nu au ce căuta în fruntea ţării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri că îşi menţine afirmaţiile privind demisiile premierului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în urma scandalului privind Codul Penal, potrivit Mediafax. El a subliniat că "cei care ascund infractori nu au ce căuta în fruntea ţării".

RomaniaTV.net
18 dec. 2013, 16:43
Băsescu: Ponta ar trebui SĂ DEMISIONEZE. Cei care ascund infractori nu au ce căuta în fruntea ţării

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia potrivit căreia premeierul şi preşedinţii celor două Camere ar trebui să demisioneze, după scandalul privind modificările la Codul Penal, Băsescu a spus: „Orice acţiune în folosul României, inclusiv aplicarea de pedepse infractorilor, este necesară. Deci îmi menţin punctul de vedere că cei care ascund infractori nu au ce căuta în fruntea ţării”.

Preşedintele a declarat, vineri, că aceia care „au patronat” atacul de marţi la statul de drept, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, ar trebui să demisioneze.

Şeful statului a spus că, în acest moment, există pericolul ca România să fie dată exemplu şi a arătat că o măsură internă radicală ar fi dizolvarea Parlamentului.

„Eu nu pot face asta. Avem în schimb alta (măsură radicală – n.r.): Antonescu, Ponta, Zgonea sa demisioneze imediat. Avem soluţii politice de a ni se da o nouă şansă să rămânem un stat european civilizat”, a afirmat Traian Băsescu.

VEZI SI:

Victor Ponta: Traian Băsescu a promulgat bugetul. Acciza pe carburanţi se amână timp de trei luni