Băsescu: Tinerii ar trebui să protesteze zilnic pentru că Guvernul nu realizează locuri de muncă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România are alocată suma de 106 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a crea locuri de muncă pentru tineret. Din nefericire, Guvernul României nu a cheltuit niciun euro din aceşti bani, spune Băsescu. Din acest motiv, şeful statului consideră că tinerii ar trebui să protesteze zilnic la Guvern.

13 sept. 2014, 13:15
Băsescu: Tinerii ar trebui să protesteze zilnic pentru că Guvernul nu realizează locuri de muncă

„Subiectul locuri de muncă pentru tineret a fost discutat şi de Comisia Europeană. România are alocată suma de 106 milioane de euro, ce trebuie cheltuiţi în perioada 2014 – 2015, care, dacă nu se cheltuiesc, se alocă altor ţări. Trebuie să cheltuim această sumă. Cât credeţi că s-a cheltuit până acum? Zero! Programul trimis de Guvernul României la CE nici nu e aprobat. Suma e destinată tinerilor care se află în regiunea Centru, regiunea Sud Muntenia şi regiunea Sud-Est, unde şomajul depăşeşte 25% în rândul tinerilor. CE socoteşte tineretul cu vârste între 15 şi 24 de ani. Dacă aş fi în locul vostru, aş face zilnic proteste la Guvern, pentru că ei nu sunt bani care să stea mult timp, căci la 31 decembrie 2015, aceşti bani se realocă altor ţări”, a spus şeful statului.

De asemenea, preşedintele a mai spus că sunt şi alte surse pentru finanţarea realizării locurilor de muncă pentru tineret, dincolo de această sumă de 106 milioane de euro. Mai precis, din Fondul Social European şi Banca Europeană de Investiţii.

„Am mai stabilit un program Garanţia pentru tineri, nu are resurse financiare, dar toţi ne-am angajat să sprijinim tineretul. În 2013 s-au stabilit două modalităţi de finanţare pentru a se da garanţii pentru tineri. E acoperită de programul acesta de 106 milioane de euro. Mai sunt două surse de finanţare: Fondul Social European şi Banca Europeană de Investiţii”, a mai spus Băsescu.

Reacţia lui Victor Ponta nu a întârziat să apară. Premierul a afirmat, referindu-se la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu către tinerii din PMP de a face „proteste zilnice la Guvern”, că şeful statului „nu ştie să muncească, şi atunci face gălăgie”.

Ponta: Domnul Băsescu nu ştie să muncească şi atunci face gălăgie