Băsescu: Mai rămâne ca Uniunea Compozitorilor să facă o comisie pentru greierii de pe tarlaua familiei

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că întreg scandalul referitor la "cazul Călărași" este un joc politic instrumentat de USL, subliniind că este vorba despre o "afacere de familie cinstită". Glumind, şeful statului a spus că şi Uniunea Compozitorilor ar trebui să facă o comisie anchetă "pentru că pe tarlaua familiei Băsescu cântă greierii".
Romania TV
20 nov. 2013, 19:47
Băsescu: Mai rămâne ca Uniunea Compozitorilor să facă o comisie pentru greierii de pe tarlaua familiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că niciodată nu şi-ar fi permis ilegalităţi în achiziţionarea unui teren, adăugând că nu este vorba despre „trafic de influenţă” în cazul suprafeţei agricole cumpărate de fiica sa la Călăraşi, iar discuţiile despre o comisie parlamentară care să analizeze această situaţie reprezintă „un joc politic” marca USL.

„Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul lui. Cu vă pot spune cu certitudine e că niciodată nu mi-aș fi permis ilegalități prin achiziționarea unui teren. Familia mea a achiziţionat un teren prin Ioana. Este o afacere de familie. Terenul este achiziționat cinstit cu banii luați de la o bancă cu banii deponenților, deci niciun ban de la Ponta, Chițoiu sau Antonescu. Creditul este la dobânda pieții din ziua în care s-a făcut contractul de credit”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, întrebat cu privire la discuţiile referitoare la înfiinţarea unei comisii parlamentare privind terenul de la Călăraşi.

Președintele chiar a glumit, spunând că şi Uniunea Compozitorilor ar trebui să facă o comisie anchetă „pentru că pe tarlaua familiei Băsescu cântă greierii”.

„Cred ca si Uniunea Compozitorilor ar trebui sa facă o comisie pentru că prin lanul de grâu de pe tarlaua familiei Băsescu cânta greierii”, a precizat Traian Băsescu.

„CEC este singura bancă care finanţează agricultura românească”, iar terenurile cumpărate în Călăraşi sunt „o afacere de familie cinstită”, a subliniat Traian Băsescu. „Este exclus ca eu să-mi îndemn familia şi copiii să facă ceva ilegal”.

Preşedintele a precizat că ar vrea să mai achiziţioneze un teren pentru a spori afacerea familiei: „Aş vrea ca în familie să mai luăm terenuri, măcar până la 500 de hectare”.

Şeful statului a susţinut că nu a fost vorba despre niciun „trafic de influenţă” întrucât a vorbit cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, la telefon despre directorul CEC la 40 de zile după ce i se acordase creditul fiicei sale.

„E o minciună că m-a sunat Gheţea. Eu am vorbit cu ministrul Chiţoiu la 40 de zile după ce se acordase creditul. L-am rugat să nu-l schimbe pe Ghetea, e un bancher de valoare. Cu omul asta şi cu BNR am pregătit celebrul acord de la Viena unde s-a convenit cu toata băncile străine care operează în România să nu repatrieze bani de pe piaţa românească. (…) Este o copilărie să spui cum şi-a permis preşedintele să sune pentru Gheţea. Am făcut o discuţie cu ministrul de Finanţe să nu punem sub semnul întrebării CEC-ul. Să nu facem o schimbare politică”, a mai spus şeful statului.

„Nu am vorbit cu Radu Gheţea despre credit, nu aveam de ce să vorbesc. Mi se pare că în perioada aceea Gheţea nici măcar nu a fost în ţară”, a mai spus şeful statului. „A fost o afacere cinstită, transparentă. Nu a făcut ca alţii, care cumpără şi apoi trec pe numele unui văr sau al ştiu eu cui. Aceşti domni ar putea să vină să vadă cum se face o afacere transparentă”, a completat Băsescu.

Preşedintele a declarat, miercuri, că partidele din USL se luptă între ele pentru a controla comisia parlamentară, pentru a anunţa concluziile, el adăugând: „Dacă sunt cinstiţi şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”.

„Nu ştiu care să pună comisia sub control, vă daţi seama ce plăcut ar fi un partid să iasă să spună concluziile – «În concluzie, se sesizează Parchetul». Nu mai bine, dacă sunt cinstiţi, şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi, iar întrebat dacă în USL mai există armonie, el a răspuns că Uniunea funcţionează.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!