BĂTAIE ÎN DIRECT, la greci. Un neonazist furios le-a luat la pumni pe două femei VIDEO

Un deputat neonazist grec a agresat doi aleşi de stânga în cursul unei dezbateri transmise în direct joi dimineaţa de postul de televiziune Ant1 în vederea alegerilor legislative de la 17 iunie, după care a părăsit emisunea, relatează AFP, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 09:47
BĂTAIE ÎN DIRECT, la greci. Un neonazist furios le-a luat la pumni pe două femei VIDEO

Parchetul din Atena a dispus arestarea acestuia, potrivit procedurii de flagrant delict, precizează o sursă judiciară.

Ilias Kasidiaris, purtător de cuvânt al formaţiunii Chryssi Avgi (Zori Aurii), care a intrat în Parlament cu 6,9 la sută din voturi în urma alegerilor de la 6 mai, şi-a pierdut cumpătul în momentul în care deputata stângii radicale, Rena Dourou, a menţionat anchetarea acestuia în cazul unui jaf armat din anul 2007.

Procesul acestuia a început miercuri, dar a fost amânat pentru 11 iunie.

Activistul neonazist a aruncat un pahar cu apă către doamna Dourou, insultând-o, după care s-a întors către o altă deputată, comunista Liana Kaneli, care a protestat. El a împinso-o, după care a lovit-o peste faţă cu palma de două ori şi apoi cu pumnul, fără ca prezentatorul să apuce să intervină, iar ulterior a prărăsit studioul.

Potrivit unei jurnaliste de postul de televiziune, angajaţii acestuia au încercat să îl reţină, dar acesta a fugit.

Violenţa incidentului a provocat consternare în Grecia, în contextul în care, potrivit sondajelor, formaţiunea neonazistă ar putea rămâne în Parlament în urma scrutinului de la 17 iunie, cu circa 4 la sută din sufragii.

Acestă fostă grupare semiclandestină a reuşit să profite de mânia provocată de austeritate, în special în rândul populaţiei din cartierele sărace din centrul capitalei, dar şi de pe urma lipsei de reacţie a autorităţilor poliţiei şi justiţiei faţă de metodele sale deosebit de violente.