Bătaie între polițiști la o petrecere în Bihor. Altercația a avut și victime colaterale, mai mulți petrecăreți încercând să-i despartă

Mai mulți polițiști și-au împărțit pumni și picioare. Incidentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă noaptea spre duminică, în comuna Cărpinet. Polițiștii participau la o petrecere aniversară.

06 apr. 2023, 15:42
Bătaie între polițiști la o petrecere în Bihor. Altercația a avut și victime colaterale, mai mulți petrecăreți încercând să-i despartă

Mai mulți polițiști au fost implicați weekendul trecut într-un scandal violent. Scandalul a început în jurul orei 3:00 noaptea, într-o sală de evenimente din localitatea Cărpinet, unde şeful de Post din Pietroasa, Raul Rotar, şi-a serbat ziua de naştere cu mult fast. A fost chef în toată regula, cu lăutari şi peste 150 de invitaţi, poliţişti din zonă, dar şi mai mulţi primari, viceprimari, consilieri locali şi oameni de afaceri, scrie ebihoreanul.ro.

Citește și: Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Române. Descinderea are legătură cu un dosar legat de nereguli la achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiştilor

La un moment dat, Viorel Iga, ajutorul șefului de Post din Lazuri de Beiuș și Călin Peti, un polițist de la Postul Rieni, s-au luat la ceartă pe terasa localului. Între cei doi a intervenit şi fratele lui Viorel Iga, Sergiu, ajutor şef de Post din Rieni. Însă, în loc să se calmeze, protagoniştii s-au „înfierbântat” și scandalul a degenerat, polițiștii împărțindu-și pumni și picioare, scrie bihon.ro. Altercația a avut și victime colaterale, alți petrecăreți care au încercat să-i despartă.

Citește și: VIDEO | Episod bizar în România: trei polițiști, bătuți cu bastonul de un bărbat de 59 de ani

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor s-a autosesizat și a început cercetări. Polițiștii scandalagii sunt cercetați pentru încălcarea Statutului polițiștilor.

„Până în prezent, la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor nu a fost depusă nicio plângere penală cu privire la astfel de aspecte.

Șeful inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări, prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.