Bătălie pentru şefia PSD. Cine i-ar putea luat locul lui Dăncilă după eşecul de la prezidenţiale

După ce Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a pierdut alegerile prezidenţiale, tot mai multe voci din partid cer înlăturarea ei de la conducerea PSD. Deja se poartă discuţii cu privire la cine ar putea să preia conducerea partidului după debarcarea Vioricăi Dăncilă. 

RomaniaTV.net
25 nov. 2019, 12:07
Bătălie pentru şefia PSD. Cine i-ar putea luat locul lui Dăncilă după eşecul de la prezidenţiale

PSD se pregătește să o schimbe pe Viorica Dăncilă de la șefia partidului după ce a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis. Tot mai multe voci din PSD organizarea unui Congres pentru alegerea unei noi conduceri.

Începe măcelul la PSD. Se cere decapitarea Vioricăi Dăncilă după eşecul de la prezidenţiale. Şedinţă în birou la Marcel Ciolacu

Până acum mai multe nume au fost vehiculate pentru pentru a prelua şefia PSD. Este vorba despre Eugen Teodorovici, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, Claudiu Manda, dar şi soţia liderul PSD Dolj, fostul ministru al Muncii şi şefa de campanie a lui Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu.

Manda se laudă cu scorul la prezidenţiale în Dolj, deşi a câştigat Iohannis: Rămânem principala forţă politică, ne pregătim de locale

Cu toţii au criticat-o dur pe Viorica Dăncilă după eşecul de la alegeri, dar şi pentru asocierea imaginii PSD cu fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Vă reamintim că fostul lider UNPR Gabriel Oprea a fost fotografiat duminică seara la sediul PSD din Kiseleff după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidentiale 2019. 

Viorica Dăncilă a explicat, duminică seară, că Gabriel Oprea este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, funcție obținută în calitate de lider sindical, în urma semnării unui protocol de colaborare între PSD şi Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazu”.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. Avem cu cinci sindicate. Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte la nivel de Comitet Executiv Naţional. Au şi drept de vot”, a argumentat Viorica Dăncilă prezenţa lui Oprea la PSD.

De asemenea, surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că în PSD s-ar pregăti o rocadă la șefia partidului. Astfel, Viorica Dăncilă s-ar putea retrage în perioada următoare din funcția de președinte al PSD urmând să-l numească pe Marcel Ciolacu președinte interimar. O astfel de rocadă ar evita tensiunile în partid dar și un eventual congres extraordinar imediat.


loading...