Bătrân de 82 de ani, condamnat la 5 ani de închisoare VIDEO

La 82 de ani, face 5 ani de închisoare pentru că şi-a apărat pământul! Un bătrân din Cluj a fost condamnat pentru tentativă de omor, însă omul susţine că decizia este nedreaptă. Bărbatul spune că a acţionat în legitimă apărare şi nu a făcut altceva decât să se apere, după ce a fost atacat de nepotul său. Omul este încarcerat acum la Penitenciarul Bârcea de lânga Deva.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 05:35
Bătrân de 82 de ani, condamnat la 5 ani de închisoare VIDEO

Liniştea bătrânului a fost tulburată în decembrie 2009. După ce familia i-a cerut în repetate rânduri să vândă cele cinci hectare de teren pe care le deţinea şi să împartă banii copiilor şi nepoţilor, aceştia au trecut la acţiune. Bărbatul susţine că într-o noapte, nepotul său în vârstă de 36 de ani a intrat peste el în casă şi a început să-l lovească, cerându-i actele pentru pământ.

„M-a lovit, am picat jos din pat şi l-am împuns un pic în umărul drept. Mai rău m-a bătut”, a spus bătrânul.

Nepotul l-a dat în judecată pe bunic, iar după doi ani de proces, bătrânul a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Îşi ispăşeşte pedeapsa de anul trecut, din mai.

„Persoana privată de libertate este custodiată în penitenciarul nostru, fiind condamnată la o pedeapsă de 5 ani de zile pentru infracţiunile prevăzute de articolul 175 Cod penal”, a declarat Florin Beraru, purtător de cuvânt Penitenciar Bârcea.

De după gratii, mâhnit că nimeni din familie nu a venit măcar o dată la el, bătrânul nu mai înţelege cum se face dreptatea în România.

„Să fac eu 5 ani de temniţă şi să plătesc 12.000 de euro daune morale că a fost el beat? Asta e legea în România? Asta e lege adevărată?”, a adăugat bătrânul.

Din cei 5 ani la care a fost condamnat, bătranul a ispăşit aproape unul, iar în 2013 are dreptul să depună o cerere de graţiere.