Băutura care menţine creierul sănătos

Tot mai multe studii medicale relevă faptul că un consum moderat de bere aduce un beneficiu concret pentru menținerea stării de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți.

RomaniaTV.net
04 nov. 2016, 10:18
Băutura care menţine creierul sănătos

Previne demența

De exemplu, în urma unui studiu realizat de o asociație din Italia care se ocupă cu investigarea procesului de îmbătrânire, consumul moderat de bere reduce riscul apariției declinului cognitiv și, ulterior, al demenței.

Persoanele cu insuficiență cognitivă ușoară care au băut maximum un pahar de bere pe zi, declinul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent decât în cazul persoanelor cu insuficiență cognitivă ușoară care nu consumă bere.

E bine de știut că s-a constatat că atât absența consumului, cât și consumul abuziv de alcool reprezintă factori esențiali de risc pentru instalarea declinului cognitiv.

Ajută la întărirea oaselor și menține inima sănătoasă

Specialiștii spun că această licoare mai are și alte beneficii: ajută la întărirea oaselor, menține inima sănătoasă.

Pe de altă parte, berea reduce riscul apariției diabetului zaharat de tip II cu 30%.

Citeşte şi  Pentru o memorie excelentă, în loc de SUDOKU, specialiştii recomandă…

Încetinește procesul de îmbătrânire

Pe de altă parte, cercetătorii din Austria au dovedit că berea are un efect anti-inflamatoriu și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Reduce riscul apariției pietrelor la rinichi

Berea are un conţinut redus de calciu, dar este bogată în magneziu, împiedicând astfel formarea pietrelor la bilă şi la rinichi. Are efect diuretic, iar medicii chiar recomandă un pahar de bere pe zi persoanelor cu risc crescut să facă pietre la rinchi.

Ține la distanță cancerul de prostată și de colon

În plus, o substanță derivată din hamei preveni cancerul de prostată și de colon.

Află 3 beneficii inedited ale consumului de bere