Băutura minune care te ajută să arzi 500 de calorii pe săptămână

Pentru ca organismul să funcționeze la cote maxime, trebuie să consumi cel mult doi litri de lichide pe zi. Există o băutură care, consumată regulat, te ajută să-ți astâmperi foamea, fâcându-te să nu mai simți nevoia să ciugulești între mese. Însă beneficiile ei nu se opresc aici.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 14:49
Băutura minune care te ajută să arzi 500 de calorii pe săptămână

Corpul uman este compus în medie din 75% apă și 25% materie solidă. Pentru a asimila hrana și a elimina toxinele, ai nevoie de cât mai multe lichide, în special în sezonul cald, când există riscul să te deshidratezi.

Nu obișnuiești să bei apă? Nimic mai greșit spun oamenii de știință. Nu doar că apa, consumată între mese, dă senzația de sațietate, dar ea te ajută să te simți sătulă consumând mai puține calorii la micul dejun, prânz și cină.

Adulții supraponderali care au consumat aproximativ 500 ml de apă cu o jumătate de oră înainte de ora mesei, 12 săptămâni la rând, au pierdut mai mult de cinci kilograme, comparativ cu cei cărora li s-a spus să-și imagineze că stomacul lor este plin înainte de ora mesei, potrivit unui studiu publicat în revista „Obezitate”.

Citeşte şi  Factori psihologici care te împiedică să slăbeşti

Apa îți stimulează metabolismul

Două pahare cu apă sunt ca o ceașcă de espresso pentru sistemul de ardere a grăsimilor din corp. Potrivit unui studiu german, subiectii nemți care au băut două pahare pline cu apă la temperatura camerei au avut o creștere de 30% în rata lor metabolică, în doar o jumătate de oră.

Ce beneficii are apa cu gheață

Înghite apă foarte rece, iar corpul tău va trebui să muncească mult mai mult pentru a face față afluxului de rece. Dacă lași un pahar de apă rece cu gheață la temperatura camerei, după ce-l vei consuma, se vor arde aproximativ șapte calorii, potrivit unui studiu publicat în „ Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”. Bea 10 pahare reci pe zi, timp de o săptămână și vei scăpa de 500 de calorii într-o săptămână.

Iată care este cea mai eficientă băutură detoxifiantă!