Băuturi reci care te ajută să slăbeşti

Ce poate fi mai revigorant vara decât un ceai rece, savurat în liniște la umbră? Știai, însă, că unele infuzii din plante și fructe te pot ajuta să slabești și să te detoxifici?

RomaniaTV.net
04 iul. 2016, 11:31
Băuturi reci care te ajută să slăbeşti

În urma unui regim de slăbit, riști să rămâi cu unele carențe de vitamine și minerale. Infuziile sunt de un real ajutor, pentru că mențin echilibrul nutrițional, ca să nu mai spunem că te hidratează și elimină toxinele, contribuind la intensificarea arderilor.

Ceai din cozi de cireşe

Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare, dar sunt și apreciate pentru faptul că accelerează metabolismul, ajutând în curele de slăbire. Au un conținut crescut de uleiuri volatile, săruri de potasiu, flavonoide. Pentru a te ajuta în curele de slăvire, bea un litru de ceai de cozi de cireșe zilnic, în loc de apă, timp de o jumătate de lună.

Ceai de afine

Colăceii formați în zona taliei sunt mai ușor de eliminat dacă bei ceai de afine. În regimul de slăbit, are efect miraculos, pentru că stopează procesul prin care corpul, în prezența zaharurilor din alimentație, crește producția de insulină și le stochează sub formă de grăsimi. În plus, această infuzie îți aduce un plus de vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a nu te simți extenuată pe perioada în care urmezi un regim.

Ceai de cătină

Când ții o cură de slăbit, mai ales dacă se întâmplă să fie una drastică, te lupți adesea cu pofta de mâncare de nestăvilit. În acest caz, ceaiul de cătină este ceea ce ai nevoie. Îți inhibă apetitul și-n plus, acoperă necesarul de vitamine (A, E, K) și minerale (fier, calciu, magneziu). Bea trei-patru căni de ceai din fructe de cătină de-a lungul unei zile, înainte de mesele principale. Ceaiul de cătină este antioxidant şi crește imunitatea.

Ceai din frunze de merişor

Fiind un ceai diuretic, cel din frunze de merișor elimină surplusul de apă din organism și îmbunătățește metabolismul, ceea ce duce la o scădere în greutate. Principala substanță care-l face un bun diuretic este arbutina. Mai mult, infuzia din aceste frunze tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi. Din ele, poți să prepari și un decoct, pe care-l poți bea rece. Ai nevoie de o linguriţă de frunze uscate şi mărunțite la o cană cu apă.

Ceai verde

Pentru o digestie ușoară și pentru reglarea tranzitului intestinal, ceaiul verde îți este de ajutor. Cinci-şase căni băute de-a lungul zilei, mai ales dimineaţa şi la prânz, elimină mai uşor toxinele acumulate în organism şi te sprijină să arzi mai repede grăsimile. Dacă îl bei rece, te răcoreşte cu adevărat pe timp de caniculă.

Tot încerci să slăbești, dar indiferent de ce faci nu vezi nicio îmbunătățire? Încearcă această băutură uimitoare.