Băuturile care îţi sabotează dieta

Că e vorba de sucurile cu care te răcoreşti la serviciu sau de băuturile pe care le alegi la socializarea de seară, trebuie să ştii că ele îţi pot da peste cap planul dietetic.

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 13:44
Băuturile care îţi sabotează dieta

Bauturi carbogazoase

Chiar daca eticheta sucului sustine ca acesta are doar 15-20 de calorii, nu inseamna ca e un produs sanatos. Studiile arata ca bauturile carbogazoase sunt responsabile pentru numarul tot mai mare de cazuri de obezitate. In plus, ataca dantura si sistemul osos, asa ca e mai bine sa optezi pentru bauturile fara „bule”. Cea mai indicata alternativa: sucurile naturale proaspete, preparate de manutele tale, ceaiurile si compoturile.

Diet-drinks

Desi-ti promit un aport minim sau chiar inexistent in ceea ce priveste caloriile, bauturile fara zahar – dar care sunt totusi „drese” cu inlocuitori – pot fi adevarate capcane pentru dieta ta. O echipa de cercetatori arata acum 3 ani ca riscul de ingrasare creste cu 41% la persoanele care consuma cel putin o doza de bautura dietetica pe zi. Explicatia? Daca incerci sa-ti pacalesti corpul neingerand calorii din bautura ta preferata, dar in rest nu te uiti la ce mananci, creierul va da „dispozitie” ca acestea sa fie sustrase din alte alimente.

Un pahar de vin

Inseamna cam 110 calorii, deci nu e un capat de tara daca nu cumva se afla langa un platou „copios” cu de toate. Totusi, e bine sa te opresti dupa primul pahar si sa consumi mai rar (in ciuda insistentelor bunicilor!), intrucat bauturile inchise la culoare obliga ficatul sa munceasca mai mult pentru a le procesa, ceea ce duce la mahmureala. Si vinul alb ameteste, insa din cauza deshidratarii.

Citeste pe Cosmopolitan.ro cate calorii contin berea si sampania.