BBC a cheltuit şase milioane de euro pentru a ancheta scandalul Savile

BBC a dezvăluit marţi că a cheltuit până în prezent 6,1 milioane de euro pentru a ancheta scandalul iscat în jurul fostului său prezentator vedetă, Jimmy Savile, acuzat de agresiuni sexuale pe care le-ar fi comis de-a lungul unei jumătăţi de secol, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 19:53
BBC a cheltuit şase milioane de euro pentru a ancheta scandalul Savile

Cel mai mare grup audiovizual public din lume a deschis trei anchete în acest dosar, între care una referitoare la anularea de către BBC, la sfârşitul lui 2011, a difuzării unei emisiuni de investigaţie consacrate lui Savile, înainte să izbucnească scandalul.

Această anchetă din urmă, condusă de Nick Pollard, fost director al lanţului de televiziune concurent Sky News, a costat 3,2 milioane de euro, din care peste un milion către un cabinet de avocatură.

Investigaţia a concluzionat, la sfârşitul anului trecut, că BBC nu a încercat să muşamalizeze afacerea, însă a gestionat criza iscată în urma scandalului într-un mod haotic.

Concluziile unei alte anchete cu privire la practicile de la BBC în perioada în care Jimmy Savile a lucrat pentru grup sunt aşteptate în cursul acestui an.

Vedetă a micului ecran în anii ’70-’80, cunoscut pentru părul său platinat şi costumele ţipătoare, Jimmy Savile, decedat în 2011, a provocat un imens scandal legat de abuzuri sexuale în Marea Britanie.

Savile este bănuit de 199 de infracţiuni, între care 31 de violuri, el fiind astfel britanicul vizat de cel mai mare număr de plângeri pentru agresiune sexuală, potrivit Scotland Yard.

Acuzaţiile dezvăluite în octombrie 2012 de postul de televiziune ITV au provocat o criză în cadrul BBC, în urma căreia directorul general al grupului audiovizual, George Entwistle, a trebuit să demisioneze, după doar 54 de zile de la preluarea funcţiei.