Bea apă caldă cu semințe de chia dimineața, pe stomacul gol. Iată beneficiile asupra organismului ale acestui obicei

Specialiștii în sănătate recomandă să bem apă caldă cu semințe de chia dimineața, pe stomacul gol. De ce ar trebui să ne începem ziua astfel.

02 mart. 2024, 06:20
Bea apă caldă cu semințe de chia dimineața, pe stomacul gol. Iată beneficiile asupra organismului ale acestui obicei

Consumul de apă aldă cu semințe de chia dimineața, pe stomacul gol, are o mulțime de beneficii pentru organismul uman.

Beneficiile consumului de apă caldă cu semințe de chia

  • Hidratează

Apa caldă ajută la hidratarea organismului după ce a stat în repaus pe timpul nopții. Faptul că adaugi seminețele de chia nu poate decât să-ți ajute și mai mult organismul. Aceste semințe de chia absorb multă apă și contribuie la mai multă hidratare.

Citește și Coliva la cornet, noul desert sofisticat care face furori printre bucureșteni! Cât costă preparatul dulce. ”Acel moment când vrei să mori dar să faci impresie bună”

  • Sunt o importantă sursă de nutrienți

Semințele de chia sunt bogate în nutrienți esențiali precum fibrele, proteinele, grăsimile sănătoase și mineralele. Consumul lor dimineața poate oferi un impuls nutritiv organismului încă de la începutul zilei.

  • Ajută digestia

Fibrele din semințele de chia pot ajuta la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv, stimulând tranzitul intestinal și prevenind constipația. Consumul de apă caldă poate, de asemenea, să activeze sistemul digestiv și să pregătească stomacul pentru digestie.

  • Ajută la menținerea senzației de sațietate

Controlul apetitului: Datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sănătoase, semințele de chia pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și la controlul apetitului pe parcursul zilei, ceea ce poate fi benefic pentru gestionarea greutății.

Citește și Clatite de post pufoase cu dulceata de coacaze 

  • Menține nivelul de energie crescut

Consumul de apă caldă poate oferi un impuls de energie dimineața, iar combinația cu semințele de chia, care sunt o sursă de carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase, poate susține nivelul de energie pe termen lung.

Fiecare persoană poate avea o reacție diferită la acest obicei și că nu există dovezi științifice solide care să susțină în mod concludent toate beneficiile pentru sănătate ale consumului de apă caldă cu semințe de chia dimineața. Cel mai bine este să consultați un nutriționist sau un medic înainte de a introduce „apa de chia” în rutina de dimineață.