Clatite de post pufoase cu dulceata de coacaze 

Rekaalina a trimis aceasta delicioasa reteta de Clatite de post cu dulceata de coacaze. Cum se preapara.

01 mart. 2024, 20:07
Clatite de post pufoase cu dulceata de coacaze 

Ingrediente Clatite de post cu dulceata de coacaze

2 cani apa minerala, 2 cani faina, 50 ml ulei, 1 praf de sare, dulceata de cocaze

Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic. Trucul pe care puțină lume îl știe: „Secretul unor clătite fine și gustoase stă în aluat”

Mod de preparare Clatite de post cu dulceata de coacaze

Punem intr-un castron faina amestecata sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul amestecand usor cu telul. Daca compozitia este rea groasa se mai poate adauga apa. Clatitele se coc pe ambele parti, in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei. Se scot pe farfurie i se „imbraca” cu dulceata de coacaze. Pofta buna.

Incearca si aceasta reteta video de mai sus

Secretul clătitelor pufoase și fragede care nu se întăresc. Ce trebuie să pui în aluat

Clătite supreme cu trei umpluturi. După ce le guști, nu te vei putea opri din mâncat

Clătite supreme cu trei umpluturi. Această rețetă delicioasă va fi cu siguranță pe placul tău și al familiei tale. Însă, înainte de a trece la rețeta propriu-zisă, trebuie să aflați câte ceva despre istoria acestui desert delicios.

Cea mai cunoscută rețetă de clătite este Kaiserschmarrn, care erau preparate la curtea lui Franz Joseph I al Austriei în secolul al XIX-lea. Acestea se tăiau fâșii și erau amestecate cu gem și presărate cu alune de pădure mărunțite.

Clătitele sunt originare din Bretamia, nordul Franței, zonă supranumită „patria clătitelor”, dar și a cidrului și fructelor de mare. În anul 1886, Marie-Catherine Cornic a creat o rețetă de clătite subțiri și crocante, pliate în formă de paralelipiped, care arată ca o dantelă fină. Totul a luat naștere dintr-o eroare, după ce o clătită a fost prăjită prea mult.

Citește și: Tort Medovik, desertul regal care a cucerit întreaga lume. Secretul unui tort irezistibil, cu aspect unic şi gust inegalabil

Ingrediente pentru clătite cu trei umpluturi

Pentru 10 clătite

  • 2 ouă;
  • o lingură de zahăr
  • jumătate de linguriță de zahăr vanilinat;
  • 5 linguri pline de făină;
  • 300 ml lapte călduț;
  • 2 linguri de ulei.

Pentru umplutură

  • 150 g vișine fără sâmburi la borcan;
  • 50 g mac, 20 g unt, 2 linguri zahăr;
  • 3 linguri cremă de brânză; o lingură de zahăr pudră.

Citește și: Plăcintă cu mere fragedă de post, desertul super-aromat şi gustos, gata cât ai bate din palmeMod de preparare

Clătitele se prepară în mod normal. Pentru umpluturi se lucrează separat. Vișinele se scurg foarte bine de lichid. Macul se fierbe timp de 15 minute și se scurge apoi de apă. Peste se pun untul și zahărul și se mărunțește totul cu blenderul. Compoziția trebuie să arate ca o pastă. Crema de brânză se amestecă separat cu zahărul pudră. Rulourile se formează conform videoclipului de mai sus.