Bebeluş mort după ce a fost smuls din braţele mamei de o maimuţă

Un bebeluș de numai o lună a murit în Tanzania, după ce a fost smuls din braţele mamei sale de un grup de maimuțe care le intraseră în casă, au anunțat autoritățile locale.

22 iun. 2022, 12:50
Bebeluş mort după ce a fost smuls din braţele mamei de o maimuţă

Bebeluş mort. Nefericitul incident a avut loc în timp ce micuţul era alăptat. Mai multe maimuţe au pătruns în locuinţa situată în satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei. Autorităţile locale au anunţat că moartea bebelușului a survenit după ce sătenii au încercat să-l salveze folosind forța. Maimuțele însă au reacționat agresiv, relatează BBC.

Bebeluş mort în timp ce era alăptat

Mama a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul”, a declarat James Manyama, comandantul regional din Kigoma.

Bebelușul a fost rănit în zona capului și a gâtului și a murit chiar în timp ce primea primul ajutor.

Citeste si Primele imagini cu bebeluşul ucis în atacul cu rachete de la Odesa. Imaginile cu micuţa Kira şi mama ei au devenit noul simbol al atrocităţilor comise de ruşi în Ucraina

Poliția le-a recomandat localnicilor să fie vigilenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor din Parcul Național Gombe. Manyama a declarat pentru BBC că, în cei trei ani de când îşi desfăşoară activitatea în zona respectivă, nu s-a mai confruntat cu un incident similar. Au fost, însă, incidente cu animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, care au invadat satele din apropierea parcurilor naționale și au provocat mai multe decese.

Citeste si Bebeluş salvat din hazna în judeţul Constanţa. Mama nu şi-a dat seama că naşte