Bebeluşul de doar trei zile abandonat de mamă, transferat la Craiova. „Are degerături”

Nou-născutul abandonat de mamă într-o casă părăsită, în frig, a suferit degerături, iar starea sa necesitând supravegherea unui chirurg pediatru. Medicii de la Slatina au hotârât să îl transfere la spitalul din Craiova.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 20:14
Bebeluşul de doar trei zile abandonat de mamă, transferat la Craiova. „Are degerături”

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au reuşit să stabilizeze starea micuţului abandonat chiar de mama sa într-un imobil părăsit, învelit doar cu o pătură şi au decis să îl transfere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Citeşte şi: Bebeluş de doar trei zile abondat de mamă. Copilul a fost găsit într-o cutie de carton

Temperatura corpului bebeluşui a scăzut aproape de hipotermia severă care îi punea viaţa în pericol. Medicul-şef al secţiei Neonatologie, Lucica Alexe, s-a ocupat personal de copil, împreună cu colegii reuşind să-i crească temperatura corpului şi să-i îmbunătăţească starea din toate punctele de vedere. 

„L-am transferat la Craiova, pentru că începeau să se contureze degerături la nivelul membrelor, în special la picioruşe, şi necesita supraveghere din partea chirurgiei pediatrice şi tratament de specialitate. (…)  A avut dezechilibre urâte, dar l-am adus la temperatură normală, i-am corectat aproape toate dezechilibrele, dar nu mi-au plăcut picioruşele şi decizia asta a fost, să-l transferăm. Când l-am preluat din UPU, la noi, avea temperatura 33 grade Celsius, probabil că acolo a fost şi mai mică. De fapt, cu siguranţă“, a declarat medicul.

Citeşte şi: O infirmieră de la Spitalul din Bals şi-a abandonat bebeluşul de doar trei zile. Copilul a fost găsit în şoc hipotermic

Copilul a fost născut, după cum a declarat şi mama, duminică. La două zile de la naştere femeia a luat decizia să-l ascundă în casa părăsită în care au trăit bunicii femeii. Mergea să-l alăpteze o dată pe zi, când îl lua, din cutia de carton în care l-a lăsat, în maşină. Frigul din camera în care, practic, l-a abandonat, dar şi lipsa laptelui matern, au dus la agravarea stării de sănătate, pe lângă hipotermie copilul fiind şi deshidratat.

Poliţiştii au deschis un dosar privind infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului, desfăşurând cercetări in rem, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş.