Bebeluşul înecat la botez a murit. Tatăl copilului: „Doctorii au spus că a inhalat 110 ml de apă”

Bebeluşul de doar o lună si jumătate, care a înghițit apă din cristelniță în timpul slujbei de botez, a murit. Micuțul ajunsese la spital în stop cardio-respirator.

01 feb. 2021, 09:11
Bebeluşul înecat la botez a murit. Tatăl copilului: „Doctorii au spus că a inhalat 110 ml de apă”
Bebeluşul înecat la botez a murit

Bebeluşul înecat la botez a murit. Acesta a făcut stop cardio-respirator,  după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez, Părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă.

„Părintele l-a scufundat de trei ori, copilul plângea. L-a scos, l-a şters. Doctorii au spus că a inhalat 110 ml de apă. Dacă îl vezi cu gura căscată şi că plânge, nu-l scufunzi de tot în apă. Imediat a început să-i curgă sângele pe nas. L-am lăsat cu faţa în jos, însă nu şi-a revenit. Am sunat la 112. Avea pulsul foarte mic, au venit domnii de la SMURD, i-au scos apa”, a povestit tatăl bebeluşului.

Bebeluşul înecat la botez a murit. Reacţia Arhiepiscopiei Sucevei

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021.

Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea.

În tratatul său „Despre copiii care mor timpuriu”, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, Care se îngrijeşte de existenţa acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preştiinţa Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, ştiut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră.

Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.

Dincolo de acestea, înălţăm rugăciune smerită către Dumnezeu, Care ne-a certat prin această întâmplare, pentru a ne lumina mintea şi a îndrepta viața noastră, rostind împreună cu Apostolul: „O, adâncul bogăţiei şi al înţelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecăţile Lui şi cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?” (Romani 11, 33-34)”, este comunicatul transmis presei.

Reamintim că preotul l-ar fi scufundat pe bebeluș în cristelniță în timpul slujbei de botez, iar  la scurt timp, nou-născutul a intrat în stop cardio-respirator și a fost dus de urgență la spital. Preotul l-a scufundat pe bebeluș cu totul în cristelniță, în ciuda faptului că, potrivit ultimelor protocoale în vigoare, bebelușii trebuie udați doar pe cap.

Familia micuțului a povestit că atunci când preotul l-a scos pe copil din cristelniță, acesta nu a mai tușit, nu a mai plâns și a încetat să mai respire. Acela e momentul în care oamenii s-au impacientat și au sunat la 112.

Cei din Biserică îi contrazic pe cei din familie, spunând că atunci când micuțul a fost scos din cristelniță acesta a început să plângă. Problemele ar fi apărut, de fapt, atunci când preotul îl dădea cu mir.

Citeşte şi Incendiu la Matei Balş. Raed Arafat: Sistemul a funcționat foarte bine

”Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Știm că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu.

Când echipajul SMURD a ajuns la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

Citeşte şi Prima reacție a Ministerului Sănătății, după ce pacienții ATI de la Spitalul Pantelimon au fost evacuați

”Vârsta fragedă s-ar putea să fie un avantaj pentru el. Creierul nou-născuților suportă mai bine hipoxia”, a adăugat medicul urgentist Ionuț Bârsan.

În acest caz a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut totul.