BEC anulează alegerile în Moldova Nouă. Candidatul PSD pierde mandatul de primar. Grindeanu: PSD „nu va sta cu mâinile în sân”

Biroul Electoral Central a admis contestaţia PNL şi a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Un nou scrutin pentru fotoliul de primar va fi organizat în 11 octombrie, fără ca Adrian Torma, candidatul alianţei PSD-Pro România, să mai aibă dreptul să participe. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că nici în acest caz PSD "nu va sta cu mâinile în sân" "pentru că este o judecată cu dublă măsură".

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 12:20
BEC anulează alegerile în Moldova Nouă. Candidatul PSD pierde mandatul de primar. Grindeanu: PSD „nu va sta cu mâinile în sân”

Biroul Electoral Central nu a redactat încă motivarea deciziei de ieri, dar social-democrații cărășeni au fost informați că alegerile ar urma să se reia în orașul de pe malul Dunării pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local, de data aceasta fără candidații Alianței PSD – Pro România.

Ar fi fost fixată chiar și data alegerilor. Fosta judecătoare Gabriela Stuparu, ani la rând vicepreședinte sau președinte de Birou Electoral Județean, a catalogat decizia de ieri drept o aberație, în timp ce prim-vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu, spune că pentru Adrian Torma și partid ar fi un dezastru. Mai ales că rezultatul alegerilor în Caraș-Severin a însemnat un eșec uriaș al PSD.

Liberalii îşi motivează cererea, printre altele, cu faptul că: „tabletele nu s-au închis pe cheie, s-a plecat din secţiile de votare cu ele deschise. Altă situaţie este aceea că în momentul în care în BEC Nr. 6 Moldova Nouă s-au verificat procesele verbale, tabletele si buletinele de vot, doamna preşedinte observând ca nu se închid tabletele pe cheie le-a permis operatorilor să redeschidă tableta şi să facă rectificări. În momentul în care s-au controlat buletinele anulate (cele ştampilate cu ştampila de control şi nefolosite) în sediul BEC Nr. 6 Moldova Nouă, doamna preşedinte a luat din teancul celor nule şi le-a distribuit secţiilor ca să se închidă cheia pe tabletă. Doamna preşedinte BEC Nr. 6 Moldova Nouă a plecat la Biroul Electoral Județean Caras-Severin cu şoferul şi secretara primarului şi cu maşina primăriei, fără a fi însoţiţi de paza autorizată”, conform Caraşonline.

Citeşte şi: Dan Barna: „Tudorache e disperat şi pune presiune. Niciun membru USR nu a atins sacii cu voturi”

 

Sorin Grindeanu, despre anularea alegerilor în Moldova Nouă: O judecată cu dublă măsură

„Acolo a fost un întreg proces, e un pic mai lungă explicaţia. S-a contestat iniţial în perioada de dinainte de campania electorală, s-a ajuns la decizii ale instanţelor care au spus că domnul Torma poate să candideze, s-au făcut contestaţii în continuare, inclusiv după această decizie a instanţei la BEC de către PNL, toate fiind respinse. Cred că sunt vreo trei sau patru decizii ale instanţei, iar acum a apărut încă o contestaţie, după care a fost soluţionată în mod pozitiv pentru PNL, deşi alte trei sau patru pe aceeaşi fundamentare, în urmă cu trei săptămâni – patru, în acea perioadă de depunere de candidaturi, au fost respinse. O să analizăm acea situaţie. A fost publicată decizia BEC, dar în mod clar nu vom sta cu mâinile în sân, pentru că este judecată cu dublă măsură, având în vedere toate celelalte decizii ale BEC de până acum”, a spus Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.