Belgia anunţă noi măsuri de relaxare. Masca, facultativă în spaţiul public

 "Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot", a declarat premierul Sophie Wilmes,

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 20:02
Belgia anunţă noi măsuri de relaxare. Masca, facultativă în spaţiul public

Belgia anunţă că masca nu mai este obligatorie în spaţiul public, afară şi reduce perioada de autoizolare, deşi numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere.

Prim Ministrul, Sophie Wilmes, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, începând cu 1 octombrie, cei care au intrat în contact cu o persoană infectată vor trebui să stea în carantină şapte zile, spre deosebire de 14 zile, cum este acum. De asemenea, purtarea măştii în spaţiile deschise nu va mai fi obligatorie, decât în magazine, la cinema, transportul public şi alte zone aglomerate.

Franţa anunţă noi măsuri de restricţie din cauza numărului mare de cazuri COVID. Parisul trece în stare de alertă sporită 

„Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot”, a declarat Wilmes.

Belgia a înregistrat 1.374 de infectări pe zi, la 11 milioane de locuitori, în ultima săptămână. La începutul lunii iulie, numărul cazurilor pe zi era de 80 de persoane.

Deşi situaţia nu pare să se îmbunătăţească, belgienii rămân relaxaţi, spre deosebire de Marea Britanie, de exemplu, unde Prim Ministrul Boris Johnson se gândeşte să prelungească restricţiile pentru încă şase luni.

În prezent, în Belgia sunt permise evenimentele cu public de până la 200 de persoane în spaţiile închise, respectiv 400 de persoane în aer liber. Ei se pot întâlni în grupuri de până la 5 persoane, fără distanţare socială.